Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2009 - Anul XIV, nr. 40 (4026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şi parfumurile naturale pot cauza alergii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nu doar parfumurile sintetice cauzează reacţii alergice, ci şi uleiurile aromatice naturale pot fi dăunătoare pentru sănătate.

Câţiva cercetători de la Universitatea Gothenburg au reuşit să demonstreze că uleiurile aromatice naturale pot cauza alergii, deşi se consideră că acestea ar fi inofensive, comparativ cu parfumurile sintetice. Potrivit cercetătorilor, hipersensibilitatea la parfumuri este cea mai întâlnită formă de alergie la adulţi. Noii alergeni provocatori de iritaţii se formează prin reacţia cu acizii din aer - un fenomen cunoscut sub numele de autooxidare - sau în urma contactului cu enzimele pielii.

Se spune că orice provine din natură este mai sănătos şi mai puţin periculos pentru om, însă atunci când vine vorba de aromele naturale cunoscute drept uleiuri esenţiale, această ipoteză s-ar putea să nu fie adevărată.

În timpul experimentelor efectuate pentru studiu, profesorul Lina Hagvall a analizat uleiul natural de levănţică. Experimentele au demonstrat faptul că uleiurile esenţiale nu împiedică formarea substanţelor alergenice prin reacţia cu acizii, un lucru care înainte nu s-a putut demonstra ştiinţific. Profesorul a mai examinat şi geraniolul, o componentă principală a mai multor parfumuri, printre care şi uleiul de trandafir. Individual, geraniolul este doar un element slab alergenic, însă prin autooxidare şi reacţia cu enzimele pielii, substanţa s-a activat şi a căpătat o structură similară cu puternicul alergen numit geraniu. Lucrarea redactată de profesorul Hagvall a concluzionat că riscurile de acest fel trebuie evaluate ca riscuri de sănătate prin analiza substanţelor chimice asociate alergiilor de contact. Acelaşi studiu a demonstrat că există mai multe parfumuri care pot fi activate ca alergeni şi că ar trebui detaliate cercetările pentru a se creşte nivelul de informare în acest domeniu şi, prin urmare, pentru a reduce numărul de cazuri de alergii provocate de parfumuri.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi parfumurile naturale pot cauza alergii .
 Vizualizări articol: 995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi parfumurile naturale pot cauza alergii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei