Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 ian 2009 - Anul XIV, nr. 24 (4010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fumatul poate fi învins dacă este combătut în grup

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Fumătorii care doresc să scape de acest viciu nesănătos au de două ori mai multe şanse de reuşită dacă apelează la ajutorul unui grup de susţinere, în loc să încerce să se lase de fumat pe cont propriu. Cercetătorii angajaţi la Centrul Britanic de Studii pentru Controlul Fumatului, împreună cu colegii lor de la Universitatea din Glasgow şi în frunte cu doctorul Linda Bauld, au comparat rata de succes şi rentabilitatea a două servicii distincte de asistenţă, ambele propuse de Autoritatea Naţională de Sănătate. Pe de-o parte s-a analizat asistenţa bazată pe prezenţa într-un grup de susţinere, de cealaltă parte a fost analizat ajutorul oferit personal de farmacişti în această problemă. Oamenii de ştiinţă au descoperit că mai mult de o treime dintre fumătorii care participau la întâlnirile grupului de susţinere au reuşit să se lase de fumat după patru săptămâni de „terapie”. Acest procent este aproape dublu comparativ cu cel al persoanelor care au renunţat la ţigări, adoptând o metodă propusă de farmacişti sau bazată pe o schemă de medicaţie. „Cele constatate de noi sunt în concordanţă cu descoperirile anterioare, care arătaseră că fumătorii care apelează la ajutorul unui grup de persoane aflate în aceeaşi situaţie au mai multe şanse să renunţe la ţigări. Este nevoie să promovăm ideea că activitatea grupurilor de asistenţă, combinată cu medicamente contra fumatului, este o metodă eficientă de renunţare la ţigări. „Mulţi fumători simt că trebuie să renunţe la ţigări pe cont propriu, însă trebuie să ţină cont de faptul că există o gamă largă de servicii de asistenţă pentru fumători, a căror datorie este să le uşureze efortul”, a explicat unul dintre oamenii de ştiinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fumatul poate fi învins dacă este combătut în grup.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fumatul poate fi învins dacă este combătut în grup5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei