Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2009 - Anul XIV, nr. 20 (4006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O cincime dintre bărbaţi riscă să sufere din cauza tulburărilor provocate de alcool

Peste 20% dintre bărbaţi riscă să dezvolte anumite boli din cauza consumului de alcool, potrivit unui articol ce prezintă concluziile celor mai recente studii asupra alcoolismului, publicat ieri, în revista medicală The Lancet, informează AFP.

Pentru femei, acest risc este de două ori mai scăzut, fiind de doar 8-10%, a declarat Marc Schuckit, de la Universitatea California din San Diego, autorul articolului.

Schuckit consideră că medicii ar trebui să verifice sistematic starea de sănătate a pacienţilor, pentru a depista eventualele probleme apărute din cauza consumului de alcool, discutând cu aceştia şi efectuând anumite teste de sânge.

În general, oamenii încep să consume alcool în jurul vârstei de 15 ani, un prag care nu s-a schimbat prea mult în ultimele decenii. Perioada în care alcoolismul atinge nivelul maxim este, de obicei, cuprinsă între 18 şi 22 de ani. La vârsta de 18 ani, peste 60% dintre tineri au experimentat starea de beţie.

Consumul exagerat şi dependenţa de alcool apar, de obicei, la mijlocul celui de-al treilea deceniu de viaţă, atunci când majoritatea indivizilor, din contră, încep să modereze consumul, pe măsura creşterii responsabilităţilor lor.

Tulburările legate de consumul de alcool au aceeaşi frecvenţă în ţările dezvoltate, iar un procent puţin mai scăzut se înregistrează în ţările în curs de dezvoltare.

Ele sunt mai puţin frecvente în ţările mediteraneene, precum Grecia, Italia, Israelul, şi mai numeroase în Europa de nord şi de est, precum Rusia şi ţările scandinave. Aceste tulburări afectează într-un procent destul de ridicat bugetul cheltuielilor de sănătate, în absolut toate statele.

Tulburările legate de consumul de alcool sunt asociate episoadelor de depresie, de anxietate severă, insomniilor, sinuciderii şi abuzului de droguri. Consumul ridicat de alcool creşte riscul de infarct, atac cerebral, cancer şi ciroză.

Trei sferturi dintre pacienţii suferind de cancer la cap sau la gât prezintă simptome ale unor tulburări provocate de consumul de alcool. Ei sunt, totodată, de două ori mai expuşi riscului de îmbolnăvire de cancer esofagian, rectal sau mamar, a explicat Schuckit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O cincime dintre bărbaţi riscă să sufere din cauza tulburărilor provocate de alcool .
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O cincime dintre bărbaţi riscă să sufere din cauza tulburărilor provocate de alcool0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei