Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 ian 2009 - Anul XIV, nr. 18 (4004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dulciurile creează probleme de sănătate pentru generaţiile următoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dacă mâncaţi ciocolată, nu riscaţi doar să vă îngrăşaţi, ci generaţi pentru urmaşii dumneavoastră o predispoziţie către obezitate, diabet şi probleme cardiovasculare. Aşa susţin cercetătorii australieni, care au descoperit că tendinţa de îngrăşare se transmite genetic.

Pentru prima dată în istorie, oamenii de ştiinţă au demonstrat că, urmând practici de alimentaţie nepotrivite, oamenii graşi îşi reprogramează ADN-ul şi transmit tendinţa de îngrăşare sau obezitatea nu doar descendenţilor direcţi, ci şi generaţiilor următoare. Potrivit unui articol publicat în ziarul Herald Sun, cercetătorii susţin că problemele cauzate de alimentaţia nesănătoasă sunt „întipărite” la epigeneză şi neutralizează genele „bune”, necesare prevenirii diabetului, bolilor de inimă şi altor complicaţii. „Ideea pe care noi o promovăm ar fi aceea că fiecare om este o reflectare a ceea ce mănâncă şi poate chiar a ceea ce părinţii sau bunicii lui au mâncat”, a încercat să explice profesorul Assam El-Osta, unul dintre membrii echipei de cercetători.

Aceştia au demonstrat că un singur aliment dulce, ca, de exemplu, o bucată de ciocolată, dereglează controlul genetic timp de două săptămâni. Numai că El-Osta a avertizat că practicile nesănătoase de alimentaţie pot afecta acest control luni sau chiar ani buni, iar efectele negative apar mai târziu în viaţă.

După ce au arătat care este impactul alimentelor cu conţinut mare de zahăr asupra dezvoltării, cercetătorii încearcă acum să afle dacă alimentele grase, fumatul şi alţi factori de acest gen pot afecta controlul genetic pe termen lung, într-un fel care s-ar putea transmite şi care ar afecta şi generaţiile următoare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dulciurile creează probleme de sănătate pentru generaţiile următoare.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dulciurile creează probleme de sănătate pentru generaţiile următoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei