Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2009 - Anul XIV, nr. 9 (3995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dieta împotriva insomniei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Mesele copioase organizate cu ocazia sărbătorilor v-au încântat cu siguranţă papilele gustative, însă acum este momentul în care resimţiţi şi efectele negative. Unul dintre acestea este legat de calitatea somnului.

Mâncarea abundentă şi somnul nu au fost niciodată într-un raport bun. Insomnia este unul dintre simptomele cele mai răspândite printre gurmanzi, nu numai atunci când vacanţa de după sărbătorile de iarnă se termină şi aceştia sunt nevoiţi să se întoarcă la muncă după atâtea zile de pauză. Adoptarea unui regim alimentar uşor este soluţia care poate remedia aceste neplăceri. Pâinea, pastele şi orezul, salata, ridichile, usturoiul, ouăle fierte, laptele cald şi fructele favorizează somnul şi ajută organismul să se relaxeze. Pe de altă parte, alimentele condimentate cu piper, curry, paprika şi sare din abundenţă fac ca somnul să stea departe de dumneavoastră. Acestea sunt principiile de bază ale unei diete antiinsomnie, problemă cu care se confruntă foarte mulţi oameni după o perioadă de repaus şi mai ales de excese alimentare. Se ştie că tulburările de somn provoacă daune sănătăţii şi afectează calitatea vieţii provocând oboseală pe timpul zilei şi chiar depresie. „Alimentaţia este în strânsă legătură cu somnul. Fie că este vorba despre o dietă excesivă şi sunteţi nevoit să mergeţi în pat cu senzaţia de foame, fie că aţi făcut exces de mâncare şi mai ales de alimente grase sau care conţin substanţe excitante, somnul va întârzia cu siguranţă să apară“, au precizat specialiştii în nutriţie.

 

Evitaţi cafeaua şi ciocolata

În cazul în care doriţi să aveţi un somn liniştit, evitaţi, mai ales seara, ciocolata, cacaua, ceaiul negru şi cafeaua, dar şi băuturile alcoolice tari care induc un somn de proastă calitate şi o senzaţie de rău dimineaţa în momentul trezirii.

Există însă alimente care ajută la relaxare. Sunt recomandate pastele, orezul, orzul, pâinea şi produsele ce conţin aminoacizi. Includeţi la masa de seară legume de orice fel, ouă fierte, carne albă, peşte şi brânzeturi proaspete sau fructe dulci. Dintre legume, un loc de bază îl ocupă salata, ridichile şi usturoiul, dar şi dovleceii şi varza. Un pahar de lapte cald băut exact înainte de a merge în pat face minuni atunci când vine vorba despre diminuarea acidităţii gastrice, care poate întrerupe somnul. Acelaşi efect îl au brânzeturile proaspete şi iaurtul.

 

Atenţie la ce alimente consumaţi

În cazul în care aveţi probleme cu somnul, trebuie să ţineţi cont de următoarea regulă. Cina trebuie luată cu cel puţin trei ore înainte de culcare şi să nu conţină alimente greu digerabile. Puneţi accentul pe micul dejun şi luaţi o cină cât mai săracă. Includeţi la prima masă a zilei fulgi de ovăz cu lapte degresat şi o banană sau mâncaţi o chiflă cu unt de alune, lapte şi o portocală. La prânz consumaţi spaghete, salate, legume proaspete, peşte, fructe şi lapte degresat sau carne de pui, broccoli, orez, fructe.

Seara optaţi pentru pui la rotisor, cartofi copţi cu smântână degresată sau spaghete, salată de legume proaspete. Pe tot parcursul zilei nu ezitaţi să consumaţi cât mai multă apă. Chiar înainte de a merge în pat, beţi un pahar de lapte cald degresat sau serviţi un iaurt de fructe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dieta împotriva insomniei.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dieta împotriva insomniei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CELE 10 PORUNCI ALE LUI BASINESCU trimis de
(15 ian 2009, 03:58:51
AM O DIETA FORTE. O DATA ADOPTATE NU VETI MAI MANCA SAU DORMI UN SECOL. CELE 10 PORUNCI ALE LUI BASINESCU (PARDON basescu - cu sotia din Burdujeni).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei