Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2009 - Anul XIV, nr. 8 (3994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autismul ar putea fi detectat încă din stadiul intrauterin

O metodă de identificare a autismului în stadiul intrauterin a fost descoperită de cercetătorii britanici, fapt care ar putea conduce la punerea la punct a unor teste prenatale pentru depistarea acestei boli, informează telegraph.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, au descoperit că un anumit nivel al testosteronului prezent în lichidul amniotic al femeilor însărcinate are o strânsă legătură cu apariţia autismului.

Această descoperire oferă posibilitatea efectuării unor teste şi a unor măsurători pentru a detecta boala în stadiu intrauterin, fapt care le-ar permite părinţilor să ia o decizie în privinţa controversatei probleme a întreruperii de sarcină.

Cercetătorii vor să iniţieze o dezbatere naţională asupra consecinţelor amniocentezei, o metodă de investigaţie invazivă, care constă în prelevarea de lichid din sacul amniotic, care se foloseşte deja de multă vreme pentru detectarea sindromului Down în stadiul intrauterin.

Părinţii copiilor autişti sunt foarte critici în ceea ce priveşte amniocenteza, care poate conduce la avort spontan, temându-se că metoda de investigaţie va conduce la o discriminare mai mare şi la un sprijin mai scăzut pentru fiii lor.

Printre bolnavii de autism se numără atât persoane cu abilităţi extraordinare în domenii precum matematica şi muzica, dar şi copii care nu pot să comunice şi au nevoie de îngrijire pe tot parcursul vieţii lor.

Criticii susţin că testele prenatale nu vor putea să identifice diferenţele individuale ale efectelor pe care maladia le are asupra bolnavilor.

Experţii de la centrul de cercetări asupra autismului din Marea Britanie au descoperit asocierea dintre autism şi nivelul de testosteron după un studiu efectuat pe 235 de copii, de la naşterea acestora şi până au împlinit vârsta de opt ani.

Astfel, dacă nivelul de testosteron este mare, copiii prezintă trăsături autiste, precum lipsa caracterului sociabil şi a aptitudinilor verbale până la vârsta de aproximativ opt ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autismul ar putea fi detectat încă din stadiul intrauterin.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autismul ar putea fi detectat încă din stadiul intrauterin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei