Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2009 - Anul XIV, nr. 4 (3990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Somonul, mai sănătos decât uleiul de peşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Tratamentul cu ulei de peşte poate fi la fel de bun ca şi consumul de file de somon atunci când vine vorba de îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale şi de creşterea nivelului de omega-3. Totuşi, cercetătorii susţin că fileul de somon are un avantaj faţă de capsulele cu ulei de peşte, întrucât carnea acestuia este o sursă foarte importantă de seleniu, un element care lipseşte din necesarul de minerale şi vitamine al multor persoane. Seleniul reprezintă un antioxidant important din organism şi a fost asociat cu un risc redus de apariţie a bolilor cardiace şi a cancerului.

Cercetătorii din cadrul Institutului pentru Alimente, Sănătate şi Nutriţie din Albany au analizat care este cea mai bună alegere pentru creşterea nivelului de acid gras omega-3: somonul sau capsulele cu ulei de peşte. „Persoanele care au primit tratament cu ulei de peşte s-au plâns de dispepsie, regurgitare, halenă, oboseală şi greaţă, însă cei care au mâncat somon au tolerat foarte bine acest aliment”, a declarat coordonatorul studiului, Welma Stonehouse.

 

Beneficii pentru sănătate

Acidul gras omega-3 câştigă popularitate pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii, inclusiv protecţie în faţa bolilor de inimă, a artritei reumatoide şi a afecţiunilor oculare. În plus, acidul îmbunătăţeşte funcţiile creierului şi ajută la combaterea depresiei. Omega-3 se obţine dintr-o gamă largă de produse vegetale precum seminţele de in, nuci, ulei de soia şi ulei de canola, dar şi din surse animale, precum peşte, carne şi ouă. Cu toate acestea, cea mai bună sursă de omega-3 rămâne uleiul de peşte, fie luat din carnea de somon, fie din capsule cu ulei de peşte.

Oamenii de ştiinţă au comparat rezultatele obţinute la un grup de voluntari sănătoşi care au mâncat de două ori pe săptămână câte o porţie de 120 de grame de somon cu rezultatele obţinute de alt grup, ai cărui membri au luat capsule cu ulei de somon cu acelaşi conţinut de omega-3. S-a constatat că toţi participanţii aveau niveluri similare de omega-3 în sânge. Diferenţa a fost că persoanele care au mâncat somon au reuşit să-şi crească nivelul de seleniu din sânge.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Somonul, mai sănătos decât uleiul de peşte.
 Vizualizări articol: 2016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Somonul, mai sănătos decât uleiul de peşte3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei