Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Organizarea, secretul longevităţii

Persoanele ambiţioase, organizate şi conştiincioase trăiesc mai mult decât persoanele impulsive, potrivit unui studiu recent, efectuat de specialiştii din cadrul Universităţii din California (SUA), informează telegraph.co.uk.

Acest studiu susţine că trăsăturile psihologice sunt la fel de importante în stabilirea diagnosticului unei persoane ca şi factorii medicali sau sociali, iar persoanele conştiincioase trăiesc, în medie, cu patru ani mai mult decât persoanele mai impulsive.

Howard Friedman, profesor de psihologie în cadrul Universităţii din California, a declarat că "indivizii conştiincioşi nu au doar obiceiuri de viaţă mai sănătoase şi îşi asumă mai puţine riscuri, dar au, totodată, şi slujbe şi căsătorii mai stabile, putând avea chiar şi o predispoziţie biologică pentru o stare mai bună de sănătate".

Astfel, persoanele conştiincioase trăiesc, în medie, cu patru ani mai mult decât ceilalţi oameni, sunt mai puţin predispuse la fumat şi la consumul excesiv de alcool şi duc o viaţă mai sigură şi mai puţin stresantă, a explicat Friedman.

Friedman a analizat trei faţete ale conştiinciozităţii - autocontrolul, organizarea şi hărnicia - şi a descoperit că primele două elemente prezintă o strânsă legătură cu longevitatea.

Celelalte trăsături considerate "sănătoase" care au fost luate în calcul au fost profunzimea, fiabilitatea, deliberarea, competenţa şi simţul datoriei.

Studiile precedente s-au bazat pe trăsăturile negative, precum depresia şi ostilitatea, care afectează starea de sănătate.

Studiul, publicat în Health Psychology, a analizat date obţinute din 20 de lucrări precedente, care au avut ca temă conştiinciozitatea şi longevitatea şi la care au participat peste 8.900 de voluntari din Statele Unite, Canada, Japonia, Germania, Norvegia şi Suedia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Organizarea, secretul longevităţii.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Organizarea, secretul longevităţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei