Google
DENIS - Promotie Black Friday
DENIS - Promotie Black Friday
DENIS - Promotie Black Friday
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6469 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9414 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Meniul variat duce la opţiuni sănătoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Persoanele care optează pentru un fel de mâncare dintr-un meniu mai generos au mai multe şanse să facă alegeri sănătoase, comparativ cu cei care au la dispoziţie o gamă mai restrânsă de mâncăruri.

O echipă formată din trei cercetători de la trei universităţi americane a analizat felul în care consumatorii îşi justifică opţiunile. „Din cauza faptului că este mai dificil să facem alegeri dintr-o gamă mai largă, avem tendinţa de a opta pentru cele pe care le putem justifica mai uşor.

Astfel, este mai uşor să explicăm de ce facem alegeri utile şi corecte, decât de ce ne răsfăţăm cu anumite opţiuni. Prin urmare, puşi în faţa unui meniu generos, oamenii ar alege cu mai multă uşurinţă o salată în locul unei pizza cu multe calorii sau o îngheţată de căpşune în locul uneia de ciocolată”, au explicat cercetătorii.

În timpul desfăşurării experimentului, participanţii au fost rugaţi să aleagă între mai multe sortimente de îngheţată, unele - dietetice, altele - normale. S-a constatat că grupul care a avut de ales dintr-o gamă mai largă de sortimente a optat pentru cele dietetice.

În acelaşi fel, atunci când participanţii la studiu au avut posibilitatea de a se servi de pe o tavă ce conţine prăjituri şi fructe, acestea din urmă au fost preferate atunci când gama de sortimente a fost mai variată.

„Deşi, în general, opţiunile mai sănătoase sunt mai uşor de justificat, contextul poate oferi explicaţii pentru răsfăţul culinar”, au scris autorii studiului în concluzii.

„De exemplu, atunci când depun efort la un test dificil, oamenii îşi pot oferi o scuză accesibilă pentru a se răsplăti. În acelaşi fel, persoanele care se angajează în activităţi de voluntariat simt că şi-au câştigat dreptul de a se răsfăţa. Astfel, gama de sortimente influenţează alegerile, însă tipul specific de opţiune va depinde întotdeauna de justificarea accesibilă”, au explicat oamenii de ştiinţă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meniul variat duce la opţiuni sănătoase.
 Vizualizări articol: 174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meniul variat duce la opţiuni sănătoase0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei