Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 dec 2008 - Anul XIII, nr. 298 (3979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Riscurile psihologice ale chirurgiei estetice sunt subestimate

Articolele din revistele nord-americane care tratează subiectul chirurgiei estetice ignoră adeseori riscurile psihologice sau chiar comportamentele sinucigaşe pe care chirurgia estetică poate să le provoace, potrivit unui recent studiu canadian, informează AFP.

Studiul a fost efectuat de psihologul Andrea Polonijo de la Universitatea din Columbia Britanică, împreună cu profesorul de sociologie Richard Carpiano, şi a fost publicat în numărul din luna decembrie al revistei Women's Health.

Această formă de chirurgie este prezentată ca o practică banală de îngrijire şi menţinere a frumuseţii de către cele mai multe din revistele de modă destinate femeilor din America de Nord, a declarat Polonijo. Acest subiect apare adeseori alături de articolele referitoare la modă sau la regimurile dietetice.

Riscurile psihologice sunt menţionate doar în 18% din cazuri, dar riscurile fizice incluse în aceste intervenţii chirurgicale sunt mult mai des menţionate.

Scopul acestui studiu este de a determina dacă "chirurgia estetică are efecte pozitive sau negative asupra echilibrului psihologic", a declarat Polonijo. Pentru moment, nu există un consens în comunitatea oamenilor de ştiinţă, care încearcă să afle dacă această formă de chirurgie reprezintă cauza unei depresii psihologice sau dacă "femeile care suferă de această afecţiune erau deja predispuse".

Studiile anterioare susţină că "anxietatea şi depresia pot fi accentuate, iar o stare de profundă insatisfacţie faţă de propriul corp ar putea să apară după o operaţie estetică", a explicat Polonijo.

Câteva studii anterioare chiar au avansat teoria unei legături care există între implanturile mamare şi riscul de apariţie a unor probleme psihologice sau a tendinţelor sinucigaşe.

Cercetătorii au analizat 35 de articole referitoare la operaţiile estetice invazive, fără să ţină cont de procedurile superficiale, precum injecţiile de Botox, publicate în ultimii cinci ani în revistele canadiene şi americane precum Châtelaine, Cosmopolitan, O:The Oprah Magazine, Flare şi Prevention.

"Aceste reviste tind să promoveze o îmbunătăţire a confortului psihologic provocat de aceste operaţii, dar nu se ajunge întotdeauna la acest rezultat", a explicat Polonijo. "Ar trebui să prezinte un punct de vedere mai echilibrat".

În Statele Unite, Societatea Americană pentru Chirurgie Plastică (American Society for Aesthetic Plastic Surgery) a constatat, în 2007, o creştere cu 8% a operaţiilor chirurgicale din acest domeniu, la 1,5 milioane de proceduri. Liposucţia este cea mai populară dintre operaţiile estetice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Riscurile psihologice ale chirurgiei estetice sunt subestimate.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Riscurile psihologice ale chirurgiei estetice sunt subestimate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei