Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2008 - Anul XIII, nr. 282 (3963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ceaiul protejează dantura

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceaiul preparat după metoda tradiţională este cea mai bună băutură pentru protejarea smalţului dinţilor. Se spune că şi cafeaua cu lapte ori sucurile naturale de fructe ajută la menţinerea danturii în bune condiţii, însă ceaiul este cea mai bună alegere, întrucât nu are efecte erozive asupra dinţilor şi, în plus, aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Zaharurile rafinate şi acizii care se găsesc în băuturile răcoritoare şi în sucul de citrice sunt factori favorizanţi pentru erodarea dentară, ce distruge partea dură a dinţilor, adică smalţul, care nu se mai reface. Ceaiul fiert în mod clasic este una dintre puţinele băuturi care nu produc astfel de efecte ireversibile. În afară de gustul său bun, ceaiul este benefic pentru sănătate, în primul rând datorită antioxidanţilor naturali pe care îi conţine şi care protejează organismul împotriva cancerului, a bolilor cardio-vasculare şi a diabetului.

Pentru efectuarea acestui studiu, echipa de cercetători condusă de doctorul Mohamed A. Bassiouny a comparat efectele erozive ale ceaiului verde şi negru cu cele ale apei minerale şi sucului de portocale, analizând atât urmările pe termen scurt, cât şi pe cele pe termen lung.

Ceaiul are acelaşi efect eroziv asupra dinţilor ca şi apa, adică zero. Când cercetătorii au comparat ceaiul verde şi cel negru, au observat că primul este mai benefic. Bassiouny a explicat că, în urma experimentelor şi studiilor efectuate în Japonia şi Europa, s-a ajuns la concluzia că este mai bun ceaiul verde decât cel negru, datorită flavonoizilor naturali şi antioxidanţilor pe care îi conţine.

Experţii sugerează să nu „îmbunătăţim” ceaiul cu lapte, lămâie sau zahăr, întrucât combinaţia dintre aceste elemente şi flavonoizii naturali din ceai reduce efectele benefice. Mai mult decât atât, specialiştii ne sfătuiesc să nu bem ceaiuri preparate şi preambalate, întrucât acestea conţin acid citric şi mult zahăr. Concluzia este că nu contează dacă beţi ceai cald sau rece, atâta timp cât îl preparaţi în casă, fără aditivi sau alte îmbunătăţiri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceaiul protejează dantura.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ceaiul protejează dantura0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei