Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2008 - Anul XIII, nr. 270 (3951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Excesul de energie produs de miocard poate să alimenteze stimulatoarele cardiace

Excesul de impulsuri electrice generate de inimă va putea să alimenteze, parţial, viitoarea generaţie de stimulatoare şi defibrilatoare cardiace, potrivit unui studiu prezentat luni în cadrul congresului anual al American Heart Association din New-Orleans, informează AFP.

Acest studiu recent a relevat faptul că un microgenerator, alimentat de impulsurile transmise de bătăile inimii, a produs 17% din energia necesară funcţionării unui stimulator care regularizează ritmul cardiac.

"Experimentul a devedit că acest concept chiar funcţionează", a declarat Paul Roberts, expert în electrofiziologie la Spitalul Universitar Southampton din Marea Britanie, coordonatorul acestui studiu.

"Recuperarea excedentului de energie cardiacă va reprezenta o tranziţie majoră în tehnologia stimulatoarelor şi defibrilatoarelor implantabile, deoarece inginerii vor dispune astfel de mai multă energie electrică şi vor putea să creeze modele noi", a precizat Roberts.

O îmbunătăţire a actualei generaţii de stimulatoare cardiace prin folosirea excedentului de energie electrică generată de miocard va permite punerea la punct a unor noi modele de stimulatoare şi defibrilatoare implantabile mai compacte, mai sofisticate şi care vor avea o durată mai mare de funcţionare, au precizat autorii studiului.

Când inima are un ritm de 80 de bătăi pe minut, microgeneratorul experimental a recuperat 4,3 microjuli la fiecare ciclu cardiac. Cantitatea de energie recuperată poate să crească cu 140% când inima are un ritm de 104 - 128 de bătai pe minut.

Cantitatea de energie recuperată a scăzut considerabil când cercetătorii au produs o încetinire a ritmului cardiac sau au indus o scădere a tensiunii arteriale.

Implantarea acestui mecanism de recuperare a excesului de energie generată de către miocard nu a cauzat nici o problemă ţesutului interior al muşchiului cardiac. Noua generaţie de stimulatoare va funcţiona mai mult timp şi va putea să fie echipată cu mai multe funcţii de supraveghere a funcţionării inimii, a declarat Roberts.

Datorită acestui sistem de recuperare a excedentului de energie, cercetătorii britanici speră că noile stimulatoare şi defibrilatoare cardiace să poată să beneficieze chiar de o perioadă de funcţionare nelimitată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excesul de energie produs de miocard poate să alimenteze stimulatoarele cardiace.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Excesul de energie produs de miocard poate să alimenteze stimulatoarele cardiace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei