Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2008 - Anul XIII, nr. 270 (3951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alergiile ne pot proteja de cancer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alergiile sunt considerate o mare bătaie de cap pentru cei pe care îi afectează, iar în cazuri mai grave o astfel de afecţiune poate pune chiar viaţa în pericol. Oamenii de ştiinţă ne dau însă o veste bună, susţinând că alergiile ar putea avea o parte bună, aceea de a preveni apariţiei cancerului.

Potrivit cercetătorilor, rinita alergică şi eczemele ar putea fi cele mai bune arme ale corpului în lupta împotriva cancerului.

Simptomele alergiilor, adică strănutatul şi înfundarea nasului, ajută la îndepărtarea particulelor străine, care pot fi cancerigene. În plus, aceste simptome pot fi considerate un fel de avertisment, prin care corpul "dă alarma" că în aer există substanţe care ar trebui evitate. Mai mult decât atât, profesorul Paul Sherman, cel care a condus acest studiu, avertizează că în aceste cazuri, tratarea alergiilor cu medicamente nu este cea mai bună idee.

De multă vreme experţii suspectau că alergiile ar putea avea o legătură cu cancerul, însă dovezile adunate până în prezent nu au fost concludente. În acest studiu efectuat recent, profesorul Sherman şi echipa sa au examinat rezultatele a altor 650 de studii efectuate în ultimii 50 de ani. S-a constatat că pacienţii bolnavi de cancer aveau mai puţine alergii decât cei sănătoşi. Legătura dintre alergii şi cancer a fost semnalizată în special în cazul tipurilor de cancer ce vin în contact cu materii din afara organismului, precum cancerul cervical, cel de piele şi tumorile de la nivelul gâtului şi colonului. În aceeaşi măsură, doar eczemele, rinitele alergice şi alergiile la animale sau la mâncare, toate alergii asociate cu elementele din afara organismului, erau mai puţine în cazul persoanelor bolnave. În cazul cancerului la sân, al celui de prostată şi al mielomului, care sunt izolate de mediul extern, asocierea dintre alergii şi apariţia bolilor a fost mult mai slabă.

Având în vedere rezultatele studiului, Sherman şi echipa lui propun să se efectueze experimente pentru a se descoperi dacă este bine sau nu să oprim reacţiile alergice ale organismului prin tratamente cu antihistaminice sau cu alte medicamente de acest fel, care ar putea face mai mult rău decât bine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alergiile ne pot proteja de cancer.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alergiile ne pot proteja de cancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei