Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2008 - Anul XIII, nr. 269 (3950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lipsa somnului creşte riscul producerii atacurilor de cord

O treime din britanicii care dorm mai puţin de şapte ore şi jumătate pe noapte riscă să sufere un atac de cord, potrivit unui studiu recent publicat în Archives of Internal Medicine, informează telegraph.co.uk.

Specialiştii au descoperit că persoanele cu hipertensiune arterială devin predispuse atacurilor de cord dacă nu dorm suficient.

Hipertensiunea arterială sporeşte riscul apariţiei maladiilor cardiace, care distrug vasele de sânge şi provoacă blocaje cardiace.

Specialiştii britanici au efectuat acest studiu timp de patru ani, pe un eşantion de 1.255 de persoane, cu o medie de vârstă de 70 de ani, care sufereau de hipertensiune arterială. Ei au descoperit că persoanele care dormeau mai puţin de şapte ore şi jumătate pe noapte erau cu 25% mai predispuse să sufere un atac de cord.

Medicii consideră că lipsa somnului supune organismul unei presiuni sporite şi le conferă arterelor mai puţin timp pentru a reveni la un diametru optim.

Studiul a fost condus de Kazuo Eguchi de la Jichi Medical University din Tochigi, Japonia, care a coordonat echipa de cercetători britanici. Potrivit acestui studiu, 99 dintre pacienţii investigaţi au suferit atacuri de cord în perioada celor patru ani de supraveghere.

S-a dovedit că lipsa somnului este legată de apariţia sindromului metabolic, ale cărui simptome sunt nivelul ridicat al colesterolului, hipertensiunea arterială şi dereglări ale concentraţiei de glucoză din sânge.

Maladiile cardiace provoacă decesul în fiecare an a 105.000 de persoane în Marea Britanie, iar 2,6 milioane de britanici suferă în prezent de aceste afecţiuni.

Medicii recomandă copiilor să doarmă 10 - 11 ore pe zi, adolescenţilor aproximativ nouă ore pe zi, iar adulţilor între şapte şi opt ore pe zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lipsa somnului creşte riscul producerii atacurilor de cord.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lipsa somnului creşte riscul producerii atacurilor de cord0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei