Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2008 - Anul XIII, nr. 262 (3943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Riscul de deces, mai mare în primele 30 de zile după o criză cardiacă

Persoanele care au suferit o criză cardiacă se confruntă cu un risc sporit de deces în prima lună după externare, potrivit unui studiu publicat miercuri în Journal of the American Medical Association (JAMA), informează AFP.

Studiul a fost efectuat de către specialiştii de la Mayo Clinic din Rochester (Minnesota) şi a arătat că, după primele 30 de zile de la criza cardiacă, riscul de deces scade considerabil, dar creşte din nou dacă pacientul respectiv prezintă simptomele unei deficienţe cardiace.

În prezent, modelele de previzionare a riscului de deces se bazează pe caracteristicile observate la puţin timp după prima criză cardiacă, iar această abordare ar putea avea lacune serioase.

Celelalte simptome se manifestă în zilele sau în săptămânile următoare crizei, precum insuficienţa cardiacă sau ischemia recurentă. Este vorba de o reducere sau chiar o oprire a fluxului sangvin arterial care nu mai ajunge în ţesuturi şi organe, putând să provoace un deces imediat.

Selcuk Adabag de la Centrul medical al foştilor combatanţi în război din Minneapolis (Minnesota) şi echipa de cercetători de la Mayo Clinic din Rochester din acelaşi stat american au analizat datele medicale prelevate de la 2.997 pacienţi a căror medie de vârstă este de 67 de ani şi din care 59% au suferit o criză cardiacă între 1979 - 2005.

Aceşti pacienţi au fost observaţi medical pe o perioadă medie de 4,7 ani, prin intermediul dosarelor lor medicale, până în februarie 2008. În această perioadă, 1.160 de pacienţi au decedat, din care 282 (24%) într-un mod subit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Riscul de deces, mai mare în primele 30 de zile după o criză cardiacă.
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Riscul de deces, mai mare în primele 30 de zile după o criză cardiacă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei