Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2008 - Anul XIII, nr. 262 (3943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Implanturile mamare pot să provoace forme rare de cancer

Protezele mamare din silicon sporesc riscul de apariţie al unor forme rare de cancer al sistemului limfatic (ALCL), potrivit unui studiu olandez publicat miercuri în Journal of the American Medical Association, informează Reuters.

Echipa cercetătorilor olandezi condusă de Daphne de Jong de la The Netherlands Cancer Institute din Amsterdam au analizat posibila legătură dintre cancer şi implanturile de silicon după ce au identificat două paciente care sufereau de ALCL. Tumorile erau amplasate în zona înconjurătoare implanturilor de silicon.

Baza de date olandeză a identificat 11 femei, a căror medie de vârstă este de 40 de ani, care au fost diagnosticate cu ALCL la nivel mamar, între 1990 şi 2006. Fiecare pacient a fost comparat cu ceilalţi pacienţi, în funcţie de vârstă, de anul punerii diagnosticului şi de tipul de cancer mamar limfatic.

Cinci dintre pacientele care suferă de ALCL au suferit intervenţii chirurgicale de implant mamar în ambii sâni. În toate cele cinci cazuri, implanturile au fost realizate din motive cosmetice.

Cea mai răspândită formă de cancer limfatic din grupul de studiu a fost limfomul celular de tip B, urmat de limfomul asociat mucoasei ţesutului limfoid. Doar unul din 35 pacienţi şi-a făcut implant mamar înainte de a fi diagnosticat cu limfom. Cercetătorii au calculat că riscul de apariţie a ALCL mamar cauzat de protezele de silicon din motive estetice a fost de 18,2.

Cu toate acestea, riscul total de apariţie al ALCL este foarte mic, autorii studiului ajungând la concluzia că doar 0,1 - 0,3 femei din 100.000 cu implanturi mamare vor fi atinse de această maladie.

"Aceste descoperiri trebuie să fie considerate doar ca nişte ipoteze preliminarii şi nu sunt suficient de puternice pentru a afirma cu certitudine că implanturile mamare conduc la cancer limfatic", au declarat Andrew M. Evens şi C. H. Chiu de la Northwestern University din Chicago.

Ţinând cont că siliconul este imunogen, sunt necesare teste suplimentare pentru evaluarea legăturii dintre silicon şi cancerul mamar. Aceste studii "trebuie să fie urmărite cu atenţie, completate cu date statistice suficiente şi informaţii despre ceilalţi factori", au concluzionat Evens şi Chiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Implanturile mamare pot să provoace forme rare de cancer.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Implanturile mamare pot să provoace forme rare de cancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei