Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Un doctor francez a creat prototipul primei inimi artificiale din lume

Specialistul cardiolog Alain Carpentier a prezentat prototipul primei inimi artificiale din lume care poate fi transplantată pacienţilor care suferă de boli de inimă şi care poate fi produsă la scală industrială, informează cotidianul Telegraph, în ediţia online.

Inima artificială a fost creată la trei decenii după execuţia primului transplant de inimă realizat în lume şi este un mecanism creat din titaniu, ţesut de animale şi tehnologie balistică.

Potrivit declaraţiilor inventatorului, prototipul reprezintă o replică perfectă a organului uman şi ar putea salva vieţile a mii de pacienţi care suferă de afecţiuni cardiace severe şi care sunt în aşteptarea unui transplant de inimă.

Inima artificială este acoperită de un ţesut care a fost tratat pentru a se evita respingerea de către sistemul imunitar al pacientului-gazdă, unul dintre cele mai mari riscuri ale transplanturilor. Datorită senzorului electronic de ultimă generaţie utilizat în tehnologia balistică, inima poate să se adapteze instantaneu schimbărilor de presiune arterială.

"Dacă arăţi electrocardiograma unui cardiolog, acesta va spune «este o inimă umană». Ei bine, nu este: este o proteză", a spus creatorul prototipului, profesorul Alain Carpentier, şeful secţiei de cercetare din cadrul spitalului Georges Pompidou din Paris, care a lucrat la acest proiect timp de 15 ani. Inima artificială este produsă în colaborare cu inginerii de la compania aerospaţială EADS.

"Scopul acestei inimi este să permită pacienţilor care duc o viaţă aproape imposibilă şi pot face doar câţiva paşi de la fotoliu la pat să se întoarcă la o viaţă socială normală", a completat acesta.

Prototipul cântăreşte aproape un kilogram şi funcţionează pe bază de baterii care au o durată de viaţă de cinci ore. Realizarea şi testarea inimii artificiale a costat 55 de milioane de euro.

"Inima artificială este gata să fie produsă la scală industrială", a spus creatorul ei. Dacă autorităţile medicale franceze îşi vor da acordul, inima va fi testată de 20 de voluntari, bolnavi de inimă.

Inima surogat urmează să fie fabricată de Carmat, o subsidiară biomedicală a EADS, cu finanţare de la Oseo, o bancă franceză care susţine proiecte inovatoare şi de la fonduri mutuale de investiţii.

Dacă prototipul va fi reprodus în masă, se estimează că fiecare inimă artificială va costa 149.000 de euro. Din cauza bolilor de inimă mor anual 17 milioane de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un doctor francez a creat prototipul primei inimi artificiale din lume.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un doctor francez a creat prototipul primei inimi artificiale din lume3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei