Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2008 - Anul XIII, nr. 252 (3933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Depresia dublează riscurile naşterii premature

Femeile care suferă de depresie severă în timpul sarcinii sunt de două ori mai expuse riscului de a naşte copii înainte de termen, potrivit unui studiu care a monitorizat evoluţia sarcinii la peste şapte sute de femei, informează bbc.co.uk.

Studiul publicat în Human Reproduction Journal, s-a realizat pe baza monitorizării a 791 de femei însărcinate, 40% dintre acestea raportând simptome de depresie severă. Potrivit studiului, depresia acută în timpul sarcinii dublează şansele naşterii înainte de termen, în timp ce formele mai puţin severe de depresie cresc riscurile naşterii premature cu 60%.

Rezultatele studiului sunt importante în contextul în care depresia în timpul sarcinii este rareori diagnosticată şi supravegheată medical. Majoritatea copiilor născuţi înainte de 37 de săptămâni - termenul oficial pentru naşterea prematură - au puţine probleme, dar naşterea prematură este principala cauză a morţii infantile. Echipa de medici californieni care a coordonat studiul a lansat ipoteza că starea psihică a mamei ar putea fi un factor determinant în incapacitatea de a duce sarcina la termen.

Femeile fără simptome de depresie au o cotă de risc de 4,1% de a naşte prematur, cele cu depresie mai puţin severă, de 5,8%, în timp ce depresia severă creşte cu până la 9,3% riscul de a naşte înainte de termenul de nouă luni, a indicat studiul.

"Depresia în timpul sarcinii afectează negativ hormonii şi formarea placentei, factori ce pot determina naşterea înainte de termen", a spus De-Kun Li, coordonatorul studiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depresia dublează riscurile naşterii premature.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Depresia dublează riscurile naşterii premature0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei