Restaurant Mosaik
Restaurant Mosaik
Restaurant Mosaik
 
joi, 23 oct 2008 - Anul XIII, nr. 250 (3931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9471 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6905 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ciupercile, în gama superalimentelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm fructe şi legume cât mai colorate pentru a ne menţine sănătoşi. Cu toate că există tendinţa de a trece cu vederea ciupercile atunci când mergeţi la piaţă, este bine să ştiţi că descoperirile făcute recent situează această legumă în gama „superalimentelor”, alături de broccoli şi afine.

Numeroase studii au scos la iveală faptul că ciupercile pot reduce semnificativ riscul apariţiei bolilor cardiace sau a cancerului. „La prima vedere, ciupercile nu sunt nişte legume prea interesante, însă în realitate pot fi considerate superalimente”, a spus nutriţionista Sarah Schenker.

„Ciupercile nu conţin aproape deloc grăsime, zaharuri ori sare şi reprezintă o sursă importantă de fibre, de vitaminele B1, B2, B3, B6 şi de acid folic. În plus, conţin minerale esenţiale, precum potasiu, fosfor şi fier. Cel mai important este însă conţinutul de seleniu ce se găseşte în ciuperci, având în vedere faptul că această substanţă nu se găseşte în prea multe fructe şi legume”, a explicat Sarah Schenker.

Întrucât aceste legume conţin peste 90 la sută apă, dacă adăugaţi ciuperci în mâncărurile pe care le pregătiţi, veţi asigura un nivel de saţietate mai mare, cu mai puţine calorii. Oamenii de ştiinţă spun că fiecare specie de ciuperci are calităţile sale. Astfel, unele ciuperci au efect benefic asupra sistemului imunitar, altele reglează nivelul colesterolului, altele previn apariţia bolilor cardiace şi a atacurilor cerebrale. Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că ciupercile au proprietatea de a reduce riscul apariţiei cancerului la sân.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciupercile, în gama superalimentelor.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciupercile, în gama superalimentelor0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei