Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mutaţii

Încălzirea climei contribuie la răspândirea maladiilor mortale

O "duzină mortală" de boli, printre care gripa aviară şi febra tifoidă, se va răspândi cu o mai mare rapiditate din cauza modificărilor climaterice, potrivit reprezentanţilor Wildlife Conservation Society (WCS), relatează Reuters.

Wildlife Conservation Society, care are sediul în grădina zoologică din Bronx, Statele Unite, desfăşoară activităţi în 60 de ţări. Intenţia organizaţiei este de a monitoriza mai bine sănătatea vieţuitoarelor sălbatice, pentru a putea să avertizeze cât mai repede asupra modului de răspândire al factorilor patogeni în urma încălzirii globale.

 

Lista de boli

În lista "duzinii mortale" de boli au fost incluse gripa aviară, babesioza, holera, ebola, paraziţii, ciuma, boala Lyme, febra văii Marelui Rift, boala somnului, tuberculoza şi febra galbenă.

"Chiar şi modificările minore pot avea consecinţe puternice asupra felului în care bolile (animalelor sălbatice) pot să se transmită pe măsură ce clima se modifică", a declarat Steven Sanderson, directorul WCS.

"Termenul de «schimbare a climei» îi face pe oameni să se gândească la calotele glaciare care se topesc, la nivelul mărilor în creştere care ameninţă oraşele şi statele de pe coastă, dar la fel de important este şi modul în care creşterea temperaturilor şi fluctuaţiile de precipitaţii vor schimba distribuţia agenţilor patogenilor periculoşi", a adăugat Sanderson.

 

Strategie de acţiune

"Monitorizarea sănătăţii vieţuitoarelor sălbatice ne va ajuta să prevedem locurile cu probleme şi cum să ne pregătim", a precizat Sanderson.

Specialiştii de la U.N. Climate Panel au declarat că emisiile de gaze, rezultate în principal din folosirea de către oameni a combustibililor fosili, au ridicat temperaturile şi vor distruge circuitul natural al ploilor, având ca efect valuri de căldură şi topirea calotelor glaciare.

"Mii de ani oamenii au cunoscut legătura dintre sănătate şi vreme", a spus William Karesh, reprezentantul WCS, în timpul conferinţei de la Barcelona, prilejuită de congresul Organizaţiei Internaţionale pentru Protejarea Naturii (IUCN).

El a mai spus că raportul WCS nu a fost o simplă listă exhaustivă, ci o ilustrare a bolilor infecţioase care ameninţă oamenii şi animalele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încălzirea climei contribuie la răspândirea maladiilor mortale.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încălzirea climei contribuie la răspândirea maladiilor mortale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei