Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ejacularea precoce este provocată de o variaţie genetică, spun cercetătorii olandezi

Bărbaţii care suferă de ejaculare precoce pot să dea vina pe o genă responsabilă de apariţia acestei afecţiuni, se arată într-un studiu recent efectuat în Olanda, publicat în Journal of Sexual Medicine şi preluat de BBC.

La acest studiu au participat aproape 200 de bărbaţi olandezi, iar cercetătorii au descoperit faptul că cei care sufereau de ejaculare precoce în timpul actului sexual prezentau o variantă a unei gene modificate, responsabilă cu nivelul hormonului serotonină. Bărbaţii care sunt purtători ai acestui tip de genă ejaculau de două ori mai rapid decât ceilalţi bărbaţi care au participat la realizarea studiului.

Nivelul serotoninei este acela care controlează rapiditatea ejaculării, au declarat cercetătorii de la Universitatea din Utrecht, autorii acestui studiu.

La studiu, coordonat de profesorul Marcel Waldinger, au participat 89 de voluntari care sufereau de afecţiunea denumită "ejaculare primară prematură", ceea ce înseamnă că ei au avut întotdeauna această problemă, încă de la primul lor contact sexual.

Timp de o lună de zile, partenerele acestor bărbaţi au fost rugate să folosească un cronometru pentru a măsura timpul până la ejaculare, la fiecare partidă de sex. Rezultatele au fost comparate cu ale altor 92 de bărbaţi participanţi la studiu care nu sufereau de această afecţiune.

În cazul bărbaţilor suferind de ejaculare prematură, serotonina este mai puţin activă între nervii din zona din creier care controlează ejacularea.

"Acest lucru contrazice ideea care a circulat mulţi ani, aceea că principalul factor ce provoacă ejacularea prematură este o afecţiune de ordin psihologic", a spus Waldinger, explicând că pe viitor va fi posibil ca boala să poată fi tratată cu ajutorul terapiei genetice.

"Este cert faptul că ejacularea prematură nu este de natură pur psihologică", a declarat Paula Hall, psihoterapeut specializat în probleme sexuale. "Poate există, totuşi, şi un element psihologic. Testul reflectă şi cât de mult control au bărbaţii asupra propriului corp. Dacă problema apare numai cu partenerele lor de viaţă, atunci e foarte probabil să fie vorba de o problemă psihologică", a adăugat Paula Hall.

Bărbaţii suferind de ejaculare prematură sunt, în general, persoane cu reacţii rapide. "Aceşti bărbaţi au reflexe foarte rapide. Ei pot fi nişte jucători excelenţi de tenis sau de jocuri pe computer, de exemplu", a continuat Hall, subliniind că descoperirea poate sta la baza producerii unor noi medicamente care să prelungească acţiunea hormonului serotonină.

În prezent, nu există pe piaţă niciun medicament pentru tratarea acestei afecţiuni, iar tratamentele actuale implică consiliere psihologică şi folosirea unor antidepresive.

Specialiştii spun că o treime dintre bărbaţi suferă de ejaculare prematură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ejacularea precoce este provocată de o variaţie genetică, spun cercetătorii olandezi.
 Vizualizări articol: 861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ejacularea precoce este provocată de o variaţie genetică, spun cercetătorii olandezi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei