Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Simptomele depresiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Fiecare dintre noi are perioade bune şi perioade rele în viaţă, însă există momente când pur şi simplu nu mai reuşim să facem faţă stresului şi problemelor de zi cu zi. Când se întâmplă aşa, începem să fim deprimaţi. De regulă, şi depresia trece odată cu trecerea timpului.

Există însă şi cazuri mai puţin fericite, când aceste sentimente de tristeţe se transformă într-o adevărată boală, iar depresia devine o tulburare ce nu se rezolvă decât cu ajutorul medicilor.

Există anumite simptome care ne pot ajuta să ne dăm seama dacă este vorba de o melancolie obişnuită sau de periculoasa boală.

 

Apelaţi la ajutorul specialistului

Persoanele care suferă de depresie nu vor experimenta la fel simptomele. Există mai multe feluri de sindroame de depresie, şi pentru fiecare dintre acestea simptomele sunt diferite, dar există şi manifestări comune. În cazul în care vă confruntaţi cu depresia, cel mai important lucru este să apelaţi la un specialist, care va stabili exact tipul de boală care vă afectează şi care vă va putea prescrie cel mai bun tratament.

Printre simptomele generale ale depresiei se numără insomnia, iritabilitatea, gândurile sinucigaşe sau tentativele de suicid. În plus, persoanele care suferă de depresie se trezesc foarte devreme dimineaţa ori dorm prea mult şi au tendinţa de a-şi schimba comportamentul alimentar, slăbind sau îngrăşându-se peste măsură.

Depresia se mai poate manifesta şi prin scăderea nivelurilor de energie, oboseală, încetinire a activităţilor fizice şi mentale, apariţia sentimentelor de vină, a pesimismului şi a unei tristeţi permanente. În plus, bolnavul va avea un sentiment de goliciune interioară şi va trece prin schimbări bruşte de dispoziţie.

 

Răbdare şi atenţie

Întrucât simptomele depresiei pot dura şase luni sau chiar ani de zile, nu este necesar să apară toate acestea pentru ca boala să fie diagnosticată.

Odată ce depresia a fost identificată, nu vă aşteptaţi ca simptomele să dispară imediat, fără nici un fel de complicaţii. Trebuie să aveţi răbdare, pentru că vindecare depresiei durează. Nu trebuie să vă descurajaţi de-a lungul perioadei de tratament dacă vedeţi că nu scăpaţi de depresie aşa repede cum v-aţi fi dorit.

După ce boala este vindecată, puteţi lua viaţa de la capăt, însă, dacă aţi fost la un moment dat afectat de depresie, este bine să fiţi pus în gardă şi să ştiţi bine ce măsuri veţi lua în cazul în care boala recidivează, indiferent din ce motive.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simptomele depresiei.
 Vizualizări articol: 1575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simptomele depresiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei