Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2008 - Anul XIII, nr. 226 (3907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O dietă bogată în soia poate ajuta persoanele care au suferit accidente cerebrale

Substanţe care se regăsesc în special în soia - isoflavonele -, cunoscute şi sub numele de fitoestrogeni, pot îmbunătăţi circulaţia arterială în cazul pacienţilor care au suferit accidente cerebrale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Hong Kong, informează Reuters.

Studiul a fost publicat online în European Heart Journal şi este prima investigaţie cu privire la efectele suplimentelor de isoflavone asupra arterei brahiale, care este principala arteră din braţ.

Cercetătorii au descoperit că după 12 săptămâni de administrare a suplimentului pe bază de isoflavone, într-o doză de 80 de miligrame pe zi, poate fi constatată o îmbunătăţire a circulaţiei la nivelul acestei artere, care este foarte importantă în cazul pacienţilor care au suferit un accident ischemic.

"Aceste descoperiri pot avea implicaţii importante pentru utilizarea isoflavonelor ca tratament preventiv în cazul pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare, completând tratamentul convenţional", au spus cercetătorii.

În testare au fost implicaţi 50 de pacienţi cărora li s-a administrat suplimentul şi 52 cărora li s-a administrat un placebo. Cercetătorii au folosit ultrasunetele pentru a măsura circulaţia sanguină la nivelul arterei brahiale şi au observat că, deşi 18% dintre pacienţi aveau iniţial circulaţia grav afectată la nivelul principalei artere a braţului, după 12 săptămâni cei care au luat suplimentul au suferit o ameliorare a circulaţiei.

"Studiul nostru demonstrează că dietele bogate în isoflavone pot reduce riscurile accidentelor cardiovasculare în cazul pacienţilor care au suferit un atac ischemic", a declarat Tse Hung-Fat, profesor de cardiologie în cadrul Universităţii din Hong Kong.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O dietă bogată în soia poate ajuta persoanele care au suferit accidente cerebrale.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O dietă bogată în soia poate ajuta persoanele care au suferit accidente cerebrale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei