Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ceaiul de muşeţel poate ajuta la controlarea diabetului

Consumul de ceai de muşeţel poate ajuta la ţinerea sub control a diabetului, se arată într-un studiu dat recent publicităţii, informează cotidianul britanic Telegraph, în ediţia online.

Ceaiul de muşeţel a fost folosit mult timp ca remediu împotriva stresului şi a insomniei, însă noile studii sugerează că băutura contribuie şi la diminuarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce ar putea preveni complicaţiile determinate de boală, cum ar fi orbirea, bolile renale şi afecţiunile sistemelor sangvin şi nervos.

"Este fascinant, acest ceai pare să facă foarte multe lucruri diferite în acelaşi timp", a spus profesorul Robert Nash, coordonatorul studiului.

Studiul a analizat mai multe efecte ale ceaiului asupra sănătăţii şoarecilor de laborator suferind de diabet de tip 2, care sunt incapabili să îşi regleze nivelul de zahăr din sânge.

Şoarecilor cărora li s-a dat un extract de ceai de muşeţel timp de trei săptămâni au înregistrat o scădere a nivelului de zahăr din sânge, potrivit publicaţiei Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Cercetătorii de la Universitatea Aberystwyth din Marea Britanie şi de la Universitatea Toyama din Japonia au precizat că, băut la mesele zilnice, ceaiul poate proteja împotriva hiperglicemiei, provocată de nivelul foarte ridicat al zahărului din sânge.

Informaţiile obţinute în urma studiului ar putea conduce la dezvoltarea de medicamente pe bază de muşeţel pentru tratarea diabetului, însă experţii consideră că, deocamdată, sunt necesare studii mai aprofundate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceaiul de muşeţel poate ajuta la controlarea diabetului.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ceaiul de muşeţel poate ajuta la controlarea diabetului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei