Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răsfăţ pentru picioare perfecte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vara aceasta picioarele sunt mai expuse, datorită revenirii la modă a pantalonilor foarte scurţi şi a rochiilor mini. Aşa că este momentul să vă îngrijiţi şi să vă răsfăţaţi picioarele.
Toate doamnele şi domnişoarele vor să aibă gambe fine şi sexy, cu piele catifelată, o dorinţă realizabilă, de altfel, datorită produselor cosmetice de ultimă generaţie şi masajelor propuse de specialişti.

 

Îngrijire pentru zonele sensibile
Pentru a avea picioare fine, trebuie să îngrijiţi cu atenţie două zone foarte sensibile, genunchii şi gleznele, care sunt primele afectate, mai ales în cazul în care apar probleme la nivelul sistemului circulator. Pentru genunchi, cea mai eficientă soluţie o reprezintă efectuarea de două ori pe zi a unor masaje speciale, cu mişcări circulare în sensul acelor de ceasornic, „frământând” pielea pentru a stimula sângele. Pentru a spori eficienţa acestui masaj, puteţi folosi o cremă pentru tonifiere sau una pentru slăbire. Pentru glezne, sunt indicate mişcări circulare, „aplicate” de la călcâi până la baza pulpei.

 

Creme de nouă generaţie
Pentru a ajuta drenajul limfatic la nivelul gambelor, descoperiţi noua generaţie de creme şi geluri de îngrijire. Având proprietăţi de combatere a celulitei, aceste produse sunt special create pentru a lupta împotriva stratului de grăsime ce se depune pe picioare. Aceste creme sau geluri sunt produse pe bază de cafeină, ceai verde sau alb, alge sau uleiuri esenţiale, care au proprietăţi de dinamizare şi remodelare. Se recomandă să fie aplicate în fiecare zi cu mişcări ascendente, începând de la glezne şi până pe coapse.


Măsuri împotriva senzaţiei de picioare obosite
Explicaţia pentru această senzaţie ce apare în special în timpul verii este faptul că în interiorul venelor există nişte „supape”, care urcă sângele spre inimă. Din cauza căldurii, venele se dilată, iar aceste „supape” nu mai funcţionează aşa cum ar trebui şi, prin urmare, sângele rămâne la nivelul gambelor. Pentru a evita această neplăcere, medicii recomandă să nu purtaţi pantaloni prea strânşi şi să nu staţi prea mult în picioare. Este indicat să mergeţi cât mai mult pe jos, pentru a stimula circulaţia sângelui, iar atunci când ajungeţi acasă este bine să vă odihniţi picioarele sprijinindu-le pe o pernă poziţionată mai sus decât restul corpului.
Pentru a stimula circulaţia la nivelul picioarelor, puteţi folosi creme speciale. Acestea sunt produse pe bază de camfor, mentol sau viţă-de-vie roşie, ingrediente active ce stimulează circulaţia în vene. Aveţi de ales între geluri, care se aplică dimineaţa şi seara, sau sub formă de spray, ideale pentru utilizarea în timpul zilei.
Pentru folosirea unor astfel de produse, aşezaţi-vă pe sol, cu picioarele uşor flexate, aplicaţi gelul sau pulverizaţi sprayul pe picior şi întindeţi soluţia pe gambă, până la genunchi.
Puneţi mâinile de o parte şi de alta a piciorului şi masaţi pulpa în sus şi în jos, apăsând ferm, până când crema intră complet în piele.

Îngrijirea pielii picioarelor
Pielea de pe picioare are în mod natural mai puţine glande sebacee, de aceea are nevoie de îngrijiri speciale pentru a nu deveni aspră. Iată ce trebuie să faceţi pentru a vă păstra pielea fină şi catifelată. În primul rând, faceţi un gomaj de două ori pe săptămână, insistând pe zonele mai deshidratate.
Folosiţi o loţiune de corp specială, mai grasă decât cea pe care o folosiţi pentru restul corpului sau, în caz de urgenţă, optaţi pentru creme cu aplicare la rece. Nu ezitaţi să folosiţi loţiuni grase, pentru că pielea de pe picioare are nevoie de cât mai multă hidratare. La sfârşitul „tratamentului” aplicaţi un gel autobronzant sau unul sclipitor, pentru un plus de strălucire. Dacă pielea prezintă mici imperfecţiuni (vânătăi, varice), le puteţi acoperi cu fond de ten.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răsfăţ pentru picioare perfecte.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Răsfăţ pentru picioare perfecte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei