Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Celulele adipoase brune ar putea contribui la lupta împotriva obezităţii

O echipă de cercetători din Statele Unite a aflat noi informaţii despre originea celulelor adipoase brune, care ard energia şi servesc la menţinerea căldurii organismului, fapt care ce ar putea conduce la elaborarea de noi tratamente împotriva obezităţii, informează Reuters.

Cercetătorii de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston au apelat la o mutaţie moleculară pentru a transforma, în laborator, celulele musculare imature în celule adipoase brune, ceea ce indică faptul că celulele adipoase brune ar putea fi mai ataşate de celulele musculare decât cele albe.

O a doua echipă, de la Joslin Diabetes Center, a descoperit că o proteină importantă în creşterea masei osoase contribuie la promovarea dezvoltării celulelor brune la şoarecii de laborator.

Ambele echipe şi-au făcut publice descoperirile în revista Nature, precizând că noile informaţii contribuie la înţelegerea originilor celulelor adipoase brune, care generează energie, spre deosebire de cu celulele adipoase albe, care stochează energie.

O persoană care suferă de obezitate stochează cantităţi mari de celule adipoase albe, cercetătorii fiind de părere că, dacă pot determina corpul să genereze mai multe celule adipoase brune care să ardă energia, acest lucru ar putea ajuta persoanele supraponderale să slăbească.

Bruce Spiegelman, responsabil al Dana-Farber care a fost implicat în realizarea cercetării, a declarat că oamenii de ştiinţă au încercat să identifice genele ce activează celulele adipoase brune. El a spus că echipa lui a identificat iniţial genele PRDM16, un tip de gene dotat cu un factor de transcriere, care reglează dezvoltarea celulelor adipoase brune în organism.

"Ceea ce am menţionat în această lucrare este şocant. Am arătat că celulele adipoase brune sunt derivate din celule de tip muscular şi sunt total diferite de celulele albe", a spus el.

În momentul în care echipa lui Spiegelman a înlăturat gena PRDM16 din celulele brune imature, în condiţii de laborator, acestea s-au transformat în celule musculare, ceea ce indică faptul că celulele musculare sunt precursori ai celulelor adipoase brune".

Echipa de cercetători încearcă în prezent să descopere un medicament care să stimuleze chimic gena PRDM16 pentru a genera mai multe celule adipoase brune, care ar putea determina organismul să fie mai activ în procesul de ardere a grăsimilor.

Un studiu separat, realizat de o echipă de la Joslin Diabetes Center şi coordonat de Yu-Hua Tseng, a stabilit că proteina BMP-7, cunoscută pentru determinarea creşterii masei osoase, poate genera şi ea celule adipoase brune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Celulele adipoase brune ar putea contribui la lupta împotriva obezităţii.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celulele adipoase brune ar putea contribui la lupta împotriva obezităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei