Meniurile destinate copiilor propuse de lanţurile de restaurante americane conţin prea multe calorii, grăsimi şi sunt prea sărate, a indicat o organizaţie caritabilă din Statele Unite, citată de AFP.
Studiul, intitulat „Obezitatea în meniu”, realizat de Centrul pentru ştiinţă în interes public, arată că 93% din cele 1.474 de combinaţii de feluri de mâncare propuse de cele mai mari 13 lanţuri de restaurante din SUA conţin mai mult de 430 de calorii - limita maximă admisă pentru copii.
Cele 430 de calorii corespund unei treimi din suma celor recomandate zilnic unui copil cu vârsta între 4 şi 8 ani, echivalentul unei mese.
Meniurile sunt dominate de pui fript, hamburgeri, cartofi prăjiţi, macaroane cu brânză şi băuturi carbogazoase.
Mesele luate la restaurantele de tip fast-food sau cele familiale furnizează aproape de două ori mai multe calorii decât o masă gătită acasă, se indică în acelaşi studiu.
O mare parte (45%) din alimentele propuse copiilor conţin, printre altele, prea multe grăsimi saturate (86%) şi prea multă sare.
Autorii studiului au subliniat că şase din cele 25 de lanţuri de restaurante studiate nu furnizează informaţii despre conţinutul caloric al felurilor de mâncare propuse, în timp ce numeroase altele publică aceste detalii doar pe site-ul lor de internet, ceea ce nu este întotdeauna practic şi accesibil.
Printre lanţurile de restaurante studiate s-au numărat McDonald's, Burger King, Taco Bell, KFC.