Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 aug 2008 - Anul XIII, nr. 186 (3867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Internetul, somnul insuficient şi alcoolul - responsabile de creşterea în greutate a tinerelor

Fetele şi femeile tinere care îşi petrec cea mai mare parte a timpului navigând pe internet, nu se odihnesc suficient sau consumă în mod regulat alcool sunt mai predispuse creşterii în greutate decât bărbaţii, potrivit unui studiu publicat în The Journal of Pediatrics şi preluat de Reuters.

Cu cât timpul alocat navigării pe internet este mai mare, cu atât indicele de masă corporală (IMC) creşte, aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani, în urma unui studiu care a durat un an şi la care au participat 5.036 de fete, cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani.

Femeile au oferit informaţii despre timpul liber petrecut pe internet, care a variat între 1 şi 5 ore, despre numărul de ore de somn - între 5 şi 9 ore - şi despre consumul de alcool, între 0 şi 2 sau chiar mai multe băuturi pe săptămână.

În majoritatea cazurilor studiate, cercetătorii au descoperit că pe măsură ce timpul dedicat internetului creşte, acelaşi lucru se întâmplă şi cu indicele de masă corporală, în special în rândul fetelor cu vârsta sub 18 ani.

Specialiştii au observat aceleaşi consecinţe asupra greutăţii în cazul consumului regulat de alcool şi al lipsei de somn.

În privinţa somnului, specialiştii au observat că fetele care au dormit cinci ore sau chiar mai puţin au câştigat în greutate, spre deosebire de cele care s-au odihnit timp de opt ore.

Fetele care au consumat două sau mai multe băuturi alcoolice pe săptămână s-au îngrăşat, iar cele care au consumat cea mai mică cantitate şi-au menţinut greutatea.

Efectele timpului petrecut pe internet, consumul de alcool regulat sau lipsa somnului pot fi relativ lipsite de importanţă pe termen scurt, însă, pe termen lung, creşterea în greutate va deveni vizibilă, au declarat autorii studiului, coordonaţi de medicul Catherine S. Berkey, de la Brigham & Women's Hospital şi şi Şcoala medicală Harvard, din Boston.

Specialiştii avertizează că, în viitor, schimbările de greutate ar putea fi semnificative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Internetul, somnul insuficient şi alcoolul - responsabile de creşterea în greutate a tinerelor.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internetul, somnul insuficient şi alcoolul - responsabile de creşterea în greutate a tinerelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei