Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2008 - Anul XIII, nr. 183 (3864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Scenele din filme cu persoane care suferă un infarct induc oamenii în eroare

Scenele din filme în care actorii mimează că au un infarct, prăbuşindu-se în agonie după ce se plâng de dureri în piept, induc oamenii obişnuiţi în eroare, pentru că aceştia sunt tentaţi să ignore propriile simptome de accident cardiovascular, adesea mai puţin dramatice, potrivit thisislondon.co.uk.

Patru din zece britanici îşi riscă viaţa pentru că iau în considerare sfaturile în legătură cu infarctul din filmele de cinema şi televiziune, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie de British Heart Foundation.

Oamenii sunt induşi în eroare de imaginile hollywoodiene care descriu infarctul - scene dramatice în care actorii se prăbuşesc plângându-se de senzaţia unei presiuni în piept.

 

Mitul hollywoodian

În realitate, simptomele infarctului pot fi mai subtile şi mai uşor de ignorat.

Însă stereotipurile persistă, exemple în acest sens fiind o scenă din "Ocean's 13 - Acum sunt 13", în care personajul Elliott Gould este prezentat prăbuşindu-se cu mâna la piept, sau una din "Ceva, ceva tot o ieşi", în care personajul lui Jack Nicholson este salvat de cel interpretat de Diane Keaton, după ce face un infarct, dar şi Homer Simpson, din serialul de animaţie "Familia Simpson".

Sondajul realizat online de YouGovoll, la care au participat 2.000 de persoane, arată faptul că 20% dintre oameni nu cunosc simptomele unui infarct.

38% dintre participanţii la sondaj cred că cel mai important simptom îl constituie durerile îngrozitoare în piept, aşa cum arată miturile hollywoodiene.

 

Simptome mai puţin dramatice

Simptomele unui infarct sunt adesea mai puţin dramatice şi pot varia în funcţie de caz.

Bărbaţii, cel mai adesea, simt în piept o durere ca o bandă, în timp ce femeile prezintă mai degrabă dificultăţi de respiraţie şi dureri asemănătoare celei date de o indigestie.

Betty McBride, de la British Heart Foundation, este de părere că trebuie să li se spună oamenilor că ceea ce văd pe micile sau marile ecrane nu este ceea ce experimentează victimele unui infarct. În acest sens, asociaţia britanică de cardiologie a realizat un film care va fi difuzat pe posturile de televiziune din Marea Britanie, pe 10 august.

Anual, 250.000 de oameni suferă un infarct, o treime dintre aceştia murind înainte de a ajunge la spital pentru că nu au cerut ajutor la timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scenele din filme cu persoane care suferă un infarct induc oamenii în eroare.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scenele din filme cu persoane care suferă un infarct induc oamenii în eroare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei