Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2008 - Anul XIII, nr. 182 (3863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peştele, mai eficient pentru creier decât suplimentele alimentare

Peştele consumat de două ori pe săptămână este mai eficace în îmbunătăţirea capacităţilor de memorare şi concentrare decât suplimentele alimentare pe bază de plante sau ulei de peşte, care sunt şi scumpe, potrivit unui studiu realizat de un grup de protecţie a consumatorilor din Australia.

Potrivit unui studiu preluat de Reuters, grupul pentru protecţia consumatorilor Choice a testat mai multe suplimente alimentare şi a descoperit că două porţii săptămânale de peşte gras, bogat în acizi Omega 3, pot contribui la îmbunătăţirea capacităţilor creierului la fel de mult ca suplimentele alimentare pe bază de ginkgo biloba sau ulei de peşte.

Suplimentele cu ulei de peşte conţin o doză mai mică de acizi graşi Omega 3 decât cea recomandată zilnic.

"Suplimentele alimentare sau produsele pe bază de plante nu sunt o opţiune deşteaptă. Consumul mai mare de peşte este, însă", a indicat purtătorul de cuvânt al grupului Choice, Christopher Zinn.

Raportul indică faptul că australienii cheltuiesc aproximativ 1 milion de dolari australieni (930.200 de dolari americani) pe suplimentele cu ginkgo biloba, pe prospectul cărora scrie că "menţin vioiciunea spiritului" şi "îmbunătăţesc capacitatea de memorare şi concentrare".

Studiile efectuate asupra acestor suplimente au dat rezultate amestecate, specialiştii fiind de părere că există prea puţine motive pentru a le recomanda, a indicat Choice.

Însă cum alte studii indică faptul că australienii nu consumă suficiente cantităţi de fructe de mare şi peşte pentru a obţine necesarul de acizi Omega 3, Choice spune că suplimentele cu ulei de peşte ar putea fi o soluţie.

Zinn a adăugat că există mai multe modalităţi de a îmbunătăţi capacităţile mintale, precum o dietă alimentară echilibrată, menţinerea relaţiilor sociale, efectuarea de exerciţii fizice şi mintale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peştele, mai eficient pentru creier decât suplimentele alimentare.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peştele, mai eficient pentru creier decât suplimentele alimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei