Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2008 - Anul XIII, nr. 178 (3859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Două ore la soare pentru a preveni tumorile

Deşi până acum se credea că soarele este unul dintre cei mai mari duşmani ai pielii, lucrurile nu par să stea tocmai aşa.

Cel puţin aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă americani, care afirmă că două ore petrecute la soare sunt suficiente pentru a reduce la jumătate riscul apariţiei cancerului la prostată, sâni sau colon.

În perioada expunerii la soare, organismul produce o mai mare cantitate de vitamina D. Vitamina D este o substanţă foarte importantă care contribuie la menţinerea nivelurilor normale de calciu şi fosfor în sânge. Deficienţa ei cauzează o serie de boli ale oaselor. În mod natural, vitamina D este produsă de piele din colesterol cu ajutorul luminii ultraviolete. Însă lumina ultravioletă este responsabilă şi pentru o creştere a riscului cancerului de piele. Lumina ultravioletă are o energie suficient de mare încât să poată produce mutaţii în ADN-ul din celulele pielii. Dacă aceste mutaţii nu sunt corectate de enzimele organismului şi celulele se multiplică, apare cancerul de piele.

Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Departamentul de medicină şi endocrinologie de la Universitatea din Boston şi dat publicităţii de Clinical Journal of the American Society of Nephrology, "vitamina D acţionează benefic asupra ţesuturilor, protejând mai ales sânii şi prostata".

Specialiştii au constatat că deficitul de vitamina D determină o creştere de 250 la sută a riscului de apariţie a tumorii la colon. În aceste condiţii, ei recomandă o expunere moderată la soare, fără a uita însă de măsurile necesare de protecţie.

(Delia PĂTRU)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două ore la soare pentru a preveni tumorile.
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două ore la soare pentru a preveni tumorile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stire trimis de
(31 iul 2008, 11:10:23


puteti sa va interesati cind se da drumul la autorizatii pe stada mihail sadoveanu

va multumesc

1.1  RE: Stire trimis de
(31 iul 2008, 15:11:16
Nu ati postat tocmai potrivit mesajul dvs. dar sper ca veti reveni tot aici sa cititi raspunsul la solicitarea lansata. In prezent se fac masuratori la zona consolidata de pe versant, pentru a se vedea daca au mai fost alunecari. Pana ce aceste rezultate nu sunt finale, Consiliul Judetean nu va ridica restrictia de construire. Deci, altfel spus, deocamdata nu se elibereaza autorizatii pentru strada Mihail Sadoveanu.
2.   Interese mari trimis de
(31 iul 2008, 19:19:29
Si Mirzoii n-au vrut sa ridice restrictia de construire pe versantul de NV si au perduit alegerile.Daca asta o vor si astia de acuma, in toamna vor peirde si ei alegerile parlamenatareDACA EU VREAU SA CONSTRUIESC PE RISCUL MEU FARA SA AFECTEZ ALTE PERSOANE SI INSTITUTII NU INTELEG DE CE SE CRAMPONEAZA cj-istii de parca am fi in feudalism si am construi pe baroniile lor.La mijloc sint interese murdare.Un exemplu edificator fosta Ilie Pintile actuala Cernautilor a fost lasat intentionat in paragina numai ca sa-l faulteze pe Boca cu restaurantul lui.In timp ce mii de soferi sint nevoiti sa ocoleasca pina la Itcani pt ca asa vor alesii neamului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei