Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sucurile de fructe pot creşte riscul de apariţie a diabetului

Cercetătorii au demonstrat că sucurile de fructe, considerate de multe persoane drept un mod sănătos de a începe ziua, contribuie la creşterea cu 25% a riscurilor de apariţie a diabetului de tipul II, asociat unei diete nepotrivite şi obezităţii, potrivit dailymail.co.uk.

Consumul fructelor întregi este, dimpotrivă, benefic, putând ajuta la prevenirea diabetului de tipul II, care numai în Marea Britanie afectează circa 2,5 milioane de persoane.

Specialiştii americani de la Şcoala de medicină Harvard, autorii acestui studiu, publicat în Diabetes Care, sunt de părere că lipsa fibrelor din sucuri poate avea o influenţă negativă asupra nivelului de zahăr din sânge.

Multe persoane consumă în fiecare zi câte un pahar de suc de fructe, însă nutriţioniştii avertizează că, în acest caz, moderaţia este vitală. Oamenii ar trebui să consume o gamă variată de fructe şi legume, având în vedere influenţele pozitive pe care acestea le au asupra sănătăţii.

Legătura dintre diabetul tip II şi sucurile de fructe a fost descoperită în urma unui studiu, care a durat 18 ani, la care au participat 70.000 de femei care lucrau în domeniul sănătăţii publice. Acestea au oferit constant informaţii privind starea lor de sănătate şi obiceiurile alimentare.

Potrivit specialiştilor, consumul a trei porţii de fructe pe zi poate contribui la reducerea riscului de apariţie a diabetului cu 18% , însă consumul zilnic al unui pahar cu suc de fructe creşte riscul de diabet de tipul II.

Persoanele participante la studiu care au consumat trei pahare de suc de mere pe lună au prezentat cu 15% mai multe riscuri de a dezvolta diabet faţă de cele care au consumat mai puţin de un pahar cu suc pe lună.

Potrivit studiului, un pahar cu suc de fructe consumat zilnic creşte riscurile de diabet cu 24%.

"Anumite băuturi ar trebui înlocuite cu suc de fructe, în încercarea de a asigura opţiuni mai sănătoase. Sucurile au beneficiile lor. Ele asigură vitamina C, însă trebuie să fim atenţi, întrucât pot conţine foarte mult zahăr", a declarat doctorul Joanne Lunn, de la British Nutrition Foundation.

Diabetul, caracterizat printr-un nivel ridicat al glucozei în sânge, are două forme. În cazul tipului II, favorizat de obezitate şi silul de viaţă sedentar, pacienţilor li se spune să încerce să-şi aducă greutatea la limite normale.

În schimb, diabetul de tipul I, care afectează mai ales tinerii, este o boală autoimună, adică sistemul imunitar al organismului este dereglat, distrugând celulele pancreasului care fabrică insulina, ce are ca rol transformarea zahărului (glucozei) în energie.

În ambele tipuri de diabet, excesul de zahăr din sânge afectează multe organe din corp, precum ochii, rinichii şi inima.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucurile de fructe pot creşte riscul de apariţie a diabetului.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Sucurile de fructe pot creşte riscul de apariţie a diabetului4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MANCATI NUMAI CARNE DE PORC trimis de
(25 iul 2008, 15:17:23
NU BETI SUCURI DE FRUCTE ,MANCATI CARNE DE PORC SI SLANINA!:))) ASA SA FITI SANATOSI:))) PROSTI DOCTORI SI PROST COMENTARIU
2.   Nu e adevarat trimis de
(25 iul 2008, 15:33:07
mai prost esti tu ca comentezi aiurea,,,,,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei