Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2008 - Anul XIII, nr. 171 (3852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vaccin anticancer pe bază de plante

Cercetătorii americani au pus la punct un vaccin pe bază de plante capabil să stimuleze un răspuns imunitar în anumite tipuri de cancer, potrivit unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) şi preluat de AFP.

Deşi cercetătorii nu au reuşit încă să determine dacă acest răspuns imunitar este suficient pentru a vindeca total bolnavii atinşi de cancer, aceştia speră ca într-o zi această tehnică să poată fi folosită în eliminarea unor cazuri grave.

Vaccinul "ar fi un mijloc de tratare a cancerului fără efecte secundare", a explicat profesorul Ronald Levy, de la Universitatea din Stanford, principalul autor al studiului.

"Ideea este de a mobiliza sistemul imunitar pentru a lupta împotriva cancerului", a precizat acesta, adăugând că este optimist în privinţa rezultatelor pozitive ale următoarelor teste clinice.

"Ştim că dacă sistemul imunitar se întăreşte, poate ucide cancerul", a asigurat acesta, indicând că vaccinul a fost pus la pus la punct pe bază de plante de tutun.

Echipa profesorului Levy a testat vaccinul pe 16 pacienţi atinşi de limfom, un cancer cronic incurabil. Niciunul dintre pacienţi nu a simţit efecte secundare şi peste 70% au dezvoltat un răspuns imunitar.

Este pentru prima dată când un vaccin împotriva cancerului elaborat pe bază de plante a fost testat pe pacienţi umani. Vaccinul este interesant pentru că poate fi produs rapid şi are un cost relativ mic.

"Cultivarea celulelor umane pentru producerea proteinelor (medicament tradiţional, n.r.) este foarte costisitoare, iar procesul este lung şi complicat. Însă cultivarea plantelor este ieftină şi ştim cum să facem să avem o producţie bună", a mai spus profesorul.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccin anticancer pe bază de plante.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vaccin anticancer pe bază de plante5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FOARTE BINE trimis de
(23 iul 2008, 17:12:35
SA VA AJUTE DUMNEZEU !
2.   Salvare trimis de
(24 iul 2008, 22:38:36
Si eu am limfom si va rog sa ma ajutati sa ma sfatuiti cum pot gasi acest vaccin. Va multumesc ! gantoaneta@yahoo.com

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei