Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2008 - Anul XIII, nr. 168 (3849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În circa 30 de ani, cu noile metode de fertilizare, femeile centenare vor putea concepe copii

În următorii 30 de ani, femeile centenare vor fi capabile să conceapă propriii copii, pentru că infertilitatea va fi eradicată, se indică într-un studiu realizat de o echipă de cercetători prestigioşi din domeniu, publicat în revista Nature, informează telegraph.co.uk.

Cercetătorii sunt de părere că, în aproximativ 30 de ani, femeile de orice vârstă vor putea concepe copii.

Cu ajutorul unor tehnici care încă mai pot fi dezvoltate, cercetătorii cred că vor putea crea spermă şi ovule din celule ale pielii. Sperma şi ovulele obţinute prin celule suşă vor putea fi combinate pentru a se obţine embrioni.

Părinţii vor putea apela la aşa-numitul "designer de bebeluşi", selectând embrionii pe baza unor caracteristici fizice şi psihice, precum culoarea părului, înălţimea, inteligenţa sau lipsa genelor care predispun la anumite boli.

Previziunile au fost făcute de o echipă de specialişti de top din domeniu, care au fost rugaţi să anticipeze progresele care vor fi înregistrare în reproducerea umană până în 2038. Studiul a fost publicat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la naşterea lui Louise Brown, primul copil conceput in vitro.

Davor Solter, de la Institutul de biologie din Singapore, a spus: "Acest lucru înseamnă că orice persoană, indiferent de vârstă, va putea avea copii. Nou-născuţii, dar şi femeile de 100 de ani ar putea avea copii. Acest lucru s-ar putea întâmpla cu uşurinţă în următorii 30 de ani".

Printre metodele prevăzute de cercetători se numără gestaţia într-un uter artificial, scăderea costurilor fertilizărilor in vitro şi, mai controversată, crearea de embrioni pentru experimente.

În prezent, cea mai bătrână mamă din lume este o femeie din India, Omkari Panwar, care a născut gemeni, obţinuţi prin inseminare in vitro, la vârsta de 70 de ani.

Recordul anterior a fost deţinut de românca Adriana Iliescu, care, în ianuarie 2005, la 67 de ani, a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În circa 30 de ani, cu noile metode de fertilizare, femeile centenare vor putea concepe copii.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În circa 30 de ani, cu noile metode de fertilizare, femeile centenare vor putea concepe copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei