Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2008 - Anul XIII, nr. 165 (3846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Luciul de buze creşte riscurile apariţiei cancerului de piele

Utilizarea luciului de buze ar putea duce la apariţia cancerului de piele, pentru că acesta poate atrage razele ultraviolete, potrivit unui cercetător de la Centrul medical al Universităţii din Baylor, Statele Unite, informează dailymail.co.uk

"Pielea buzelor este foarte subţire şi este mai predispusă să îmbătrânească din cauza soarelui, comparativ cu alte porţiuni de piele de pe corp. Mulţi oameni uită că protecţia buzelor cu cremă este la fel de importantă ca restul pielii. Cancerul de piele la nivelul buzelor poate fi şi mai grav, întrucât tipul acesta de boală prezintă mari probabilităţi să se împrăştie la nodulii limfatici din apropiere", a declarat doctorul Christine Brown, autorul studiului.

"Se crede că uleiurile aplicate pe piele amplifică expunerea la ultraviolete, aşa încât produsele destinate buzelor ce conţin ulei ar putea avea acelaşi efect. Cu siguranţă, foarte multe produse de acest tip nu au factor de protecţie solară, aşa că buzele nu vor fi deloc protejate de razele soarelui", a declarat Nina Goad, de la Asociaţia Britanică de Dermatologie.

În Regatul Unit, numărul de cazuri de cancer de piele este în creştere, iar majoritatea acestora sunt provocate de expunerea neprotejată la soare. Cancerul de piele poate fi tratat dacă este descoperit din timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luciul de buze creşte riscurile apariţiei cancerului de piele.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luciul de buze creşte riscurile apariţiei cancerului de piele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei