Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2008 - Anul XIII, nr. 158 (3839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consilierea psihologică online, eficientă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Internetul are nenumărate utilizări, care mai de care mai neobişnuite sau folositoare, printre acestea numărându-se chiar tratarea pacienţilor ce suferă de diverse afecţiuni psihologice.

Potrivit rezultatelor unui studiu recent, tratamentul psihologic online sau aşa-numita „e-terapie” s-a dovedit la fel de bun ca terapia personală practicată într-un cabinet psihologic pentru tratarea atacurilor de panică şi a simptomelor asociate cu această tulburare.

Autorii studiului au ţinut să precizeze că, în ultimul timp, bolile mintale au devenit o problemă gravă, ce afectează oameni din întreaga lume. Din păcate, managementul anxietăţii şi depresiei le revine în general medicilor de familie, care de multe ori nu au timpul şi resursele necesare pentru a acorda un tratament psihologic corespunzător.

 

Terapie online

Prin urmare, s-a resimţit nevoia de a se descoperi noi metode eficiente de terapie. În timpul desfăşurării experimentului, s-a constatat că, atunci când persoanele care suferă de atacuri de panică au completat tratamentul prescris de medic cu folosirea programului de e-terapie „Panic Online”, atacurile de anxietate, iar simptomele acestora s-au redus semnificativ, iar în 30 la sută dintre cazuri au dispărut complet.
Experimentul a fost efectuat pe un eşantion de 96 de persoane diagnosticate cu anxietate, care au urmat programul „Panic Online” în decursul a 12 săptămâni. Dintre participanţi, 53 au primit asistenţă de la medicul curant, iar 43 au primit asistenţă de la un psiholog prin intermediul poştei electronice.

Participanţii au răspuns la o serie de întrebări adresate de un psiholog prin telefon şi au completat mai multe chestionare on line, menite să evalueze simptomele de anxietate în timpul tratamentului şi într-o perioadă de şase luni după încheierea acestuia.

S-a constatat că starea subiecţilor din ambele grupuri s-a ameliorat şi că nu au existat diferenţe majore între participanţii care au primit consiliere de la medicul de familie şi cei care au fost ajutaţi de un psiholog de meserie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierea psihologică online, eficientă.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierea psihologică online, eficientă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei