Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Broccoli poate combate cancerul la prostată

Câteva porţii de broccoli consumate zilnic pot preveni dezvoltarea cancerului la prostată, datorită unei substanţe chimice care activează genele ce luptă împotriva bolii, potrivit unui studiu publicat în revista PLos One şi preluat de Reuters.

O substanţă chimică conţinută de broccoli, izotiocianat, poate provoca mai multe schimbări genetice, astfel încât activitatea genelor responsabile de dezvoltarea tumorii poate fi stopată, potrivit lui Richard Mithen, biolog la Institutul britanic pentru cercetare alimentară (Institute of Food Research), autor al acestui studiu.

Studiul publicat în revista PLoS One reprezintă prima încercare de a stabili, în timp real, legătura între o dietă bogată în fructe şi legume şi reducerea riscului de apariţie a cancerului.

"Toată lumea spune să consumăm cât mai multe legume, însă nimeni nu poate să ne dea un argument", a declarat Richard Mithen.

Studiul s-a desfăşurat pe un eşantion de 24 de bărbaţi cu leziuni canceroase, care accentuau riscul de dezvoltare a cancerului de prostată. Subiecţii au fost împărţiţi în două grupe şi au consumat, pe parcursul unui an, patru porţii suplimentare de broccoli sau mazăre în fiecare săptămână.

Cercetătorii au luat apoi probe de ţesut, analizele indicând că bărbaţii care au consumat broccoli au suferit sute de modificări ale genelor cu rol în lupta împotriva cancerului.

Aceeaşi reacţie ar putea apărea şi în cazul altor legume care conţin izotiocianat de tolil, printre care se numără varza de Bruxelles, conopida, varza, hreanul şi ridichile.

"Nu e nevoie de o schimbare enormă în dietă. Câteva porţii în plus din aceste legume pot face diferenţa", a conchis Mithen.

Cancerul la prostată este cea de-a doua boală în topul celor care produc cele mai multe victime în rândul bărbaţilor, după cancerul de plămâni. Anual, aproximativ 680.000 de bărbaţi sunt diagnosticaţi cu această boală şi circa 220.000 de pacienţi mor din cauza teribile maladii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Broccoli poate combate cancerul la prostată.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Broccoli poate combate cancerul la prostată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei