Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2008 - Anul XIII, nr. 149 (3830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protejaţi-vă pielea de soare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cremele şi loţiunile pentru plajă nu trebuie să vă lipsească din bagaj atunci când vă pregătiţi pentru concediu. Pentru a fi siguri că nu veţi suferi din cauza arsurilor solare, este foarte important să alegeţi crema potrivită şi să o aplicaţi constant.

Vă recomandăm să nu cumpăraţi prima loţiune pentru plajă care vă pică în mână. Este foarte important să alegeţi o cremă care să aibă un factor de protecţie potrivit pentru pielea dumneavoastră, pentru a fi siguri că sunteţi protejaţi de efectele nocive ale razelor de soare. Există câteva reguli de bază pentru alegerea loţiunilor de plajă în funcţie de valoarea factorului de protecţie potrivit. Acesta se încadrează între 6 şi peste 50, iar o nouă normă europeană obligă fabricanţii acestor produse să indice pe etichetă şi o categorie de protecţie (scăzută, medie, mare sau foarte mare), detaliu care este menit să ajute consumatorul. Înainte de a cumpăra crema sau loţiunea de plajă, este foarte important să stabiliţi ce tip de piele aveţi. Nu vă lăsaţi păcăliţi de produsele care promit o protecţie totală, pentru că nu există o loţiune care vă poate proteja complet împotriva soarelui.

 

Criterii pentru alegerea cremelor

În afară de ambalaj şi textură, alt criteriu pentru alegerea cremelor pentru plajă este şi felul în care acestea sunt folosite. De exemplu, laptele pentru plajă intră foarte bine în piele, iar spray-urile sunt foarte practice, fiind ideale pentru copii. Dacă mergeţi în vacanţă cu familia, este indicat să cumpăraţi o cantitate mai mare de produse pentru protecţie solară, astfel încât să nu vă temeţi că rămâneţi în pană dacă aplicaţi cremele de mai multe ori pe zi, cât sunteţi la plajă. Dacă optaţi pentru o loţiune cu factor de protecţie scăzut pentru dumneavoastră sau pentru alţi adulţi, pentru copii este necesar să cumpăraţi o cremă potrivită pentru pielea sensibilă.

 

Păstrarea loţiunilor pentru plajă

Dacă doriţi să folosiţi crema pentru plajă de anul trecut, trebuie să vă asiguraţi că aceasta nu s-a stricat, chiar dacă se încadrează în perioada de valabilitate. Pentru aceasta, citiţi cu atenţie eticheta pentru a vedea dacă termenul de valabilitate rămâne acelaşi după deschiderea recipientului. De obicei, produsele de acest tip pot fi folosite 12 luni după deschidere, dacă sunt respectate condiţiile de păstrare.

 

Sfaturi utile pentru un bronz perfect

Secretul unui bronz perfect şi de durată este aplicarea cu regularitate a cremei sau loţiunii. Odată ajunşi pe plajă, este indicat să vă daţi cu cremă după fiecare baie în mare, după ce v-aţi şters cu prosopul. Trebuie să mai ştiţi că nu este suficient să aplicaţi o astfel de loţiune pentru a fi protejaţi de efectele nocive ale soarelui. Pentru a evita riscul apariţiei unor leziuni sau arsuri ale pielii, nu este recomandat să vă expuneţi la soare între orele 12.00 şi 16.00.

Trebuie să ţineţi seama de faptul că o piele bronzată nu este o piele pregătită pentru plajă. Din acest punct de vedere, este foarte important să ştiţi că produsele autobronzante nu oferă deloc protecţie solară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protejaţi-vă pielea de soare.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protejaţi-vă pielea de soare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei