Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2008 - Anul XIII, nr. 144 (3825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mâncarea chinezească, benefică pentru inimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mâncarea chinezească este mult mai benefică pentru sănătate decât am fi fost tentaţi să credem.

Din câte se pare, extractul parţial purificat de drojdie orez roşu chinezesc reduce riscul producerii unui al doilea atac de cord la 45 la sută dintre persoanele care au suferit deja un infarct.

În plus, Xuezhikang, cum este numită substanţa, reduce cu o treime mortalitatea cardiovasculară şi totală şi cu două treimi pe cea oncologică, după cum s-a observat la cei peste 5.000 de pacienţi cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani, monitorizaţi timp de cinci ani pentru acest studiu clinic.

Cercetările au fost coordonate de David Capuzzo, de la Jefferson's Myrna Brind Center of Integrative Medicine (USA), şi Zonliang Lu, de la Fuwai Hospital din cadrul Chinese Academy of Medical Science (China).

"Este foarte îmbucurător, pentru că este vorba de un produs natural, cu foarte puţine efecte colaterale. Locuitorii din Orientul Îndepărtat au consumat mii de ani drojdia de orez roşu ca aliment, însă până acum nimeni nu studiase acest produs din punct de vedere clinic. Suntem foarte încântaţi de rezultate", este de părere Capuzzo.

Pentru acest studiu, au fost examinaţi pacienţi care suferiseră un atac de cord cu un an în urmă.

Acestora li s-au administrat două capsule de 300 miligrame de Xuezhikang (Xzk) sau un placebo pe zi, toţi fiind monitorizaţi timp de cinci ani. Capsulele conţineau şi o combinaţie de lovastatin, ergosterol şi alte substanţe.

"Este uimitor că un astfel de produs natural are un efect atât de benefic. Dacă testele şi studiile ulterioare vor confirma aceste rezultate, sper ca Xzk-ul să devină un important agent terapeutic pentru a trata problemele cardiovasculare, dar şi pentru prevenirea acestor maladii. Însă trebuie să recunoaştem că nu ştim încă exact cum funcţionează drojdia de orez roşu. Ingredientele exacte ale capsulei nu au fost încă izolate şi studiate", a mai precizat specialistul.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâncarea chinezească, benefică pentru inimă.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mâncarea chinezească, benefică pentru inimă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei