Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tinerii proveniţi din familii înstărite prezintă mai multe riscuri de a face cancer

Copiii şi tinerii care provin din familii înstărite prezintă mai multe riscuri de a dezvolta un cancer şi a muri din cauza acestei boli decât cei din familiile cu venituri mai modeste, potrivit unui studiu prezentat la o conferinţă medicală care a avut loc la Londra, informează thisislondon.co.uk.

Cifrele sunt inverse celor înregistrate în rândul adulţilor, experţii spunând că majoritatea formelor de cancer din rândul tinerilor, precum cel al pielii sau cerebral, sunt influenţate de veniturile familiei. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru nu a fost încă stabilit de specialişti.

"La nivel general, incidenţa cancerului şi mortalitatea cresc invers proporţional cu venitul familiei. Însă anumite tipuri de cancer şi anumite grupe de vârstă indică tipare diferite", a indicat profesorul Jillian Birch, de la Cancer Research UK, la o conferinţă medicală care a avut loc la Londra.

"Variaţiile geografice ale incidenţei, tendinţele înregistrate în timp şi asocierea cu venitul (mai mic sau mai mare) indică faptul că printre posibilele cauze se numără stilul de viaţă şi alţi factori de mediu", a adăugat acesta.

Birch a mai spus că până recent nu se ştiau multe detalii despre tiparele cancerului înregistrate în rândul copiilor şi tinerilor. Cele mai recente studii au avut în vedere variaţiile geografice, tendinţele înregistrate în timp şi relaţia cu venitul familiei.

Profesorul a explicat că cele mai comune tipuri de cancer care apar la tineri, printre care se numără limfomul, tumorile cerebrale şi melanomul, sunt asociate cu venitul mare al familiilor.

Birch este director al grupului de cercetări oncologice din cadrul Cancer Research UK, la Universitatea din Manchester.

Studiul coordonat de profesor urmează unei alte lucrări foarte importante publicate anul acesta, care indică faptul că acei copii care merg la creşă sau sunt îngrijiţi de bonă prezintă cu 30% mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de leucemie.

 

Ce declanşează leucemia?

Cercetătorii sunt de părere că există două elemente care declanşează leucemia la copii, una dintre cele mai comune forme de cancer al sângelui la persoanele tinere în lumea industrializată. Unul din 2.000 de copii suferă de această boală în ţările dezvoltate. Primul element declanşator ar fi o mutaţie genetică care se produce în uter. A doua ar fi o infecţie contractată de copiii foarte mici, care ar antrena un răspuns "eronat" din partea sistemului imunitar, provocând apariţia leucemiei. Cercetătorii cred că testarea sistemului imunitar al copiilor prin răceli şi alte maladii benigne de care se îmbolnăvesc la creşă sau frecventând alţi copii poate elimina al doilea element declanşator al leucemiei.

Birch a mai spus că, în urma cercetărilor efectuate de echipa ei, s-a mai descoperit că anumite tipuri de cancer sunt din ce în ce mai frecvente în rândul copiilor. Printre acestea se numără cancerul cervical şi melanomul, care pot fi prevenite prin consult medical regulat şi prin educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii proveniţi din familii înstărite prezintă mai multe riscuri de a face cancer.
 Vizualizări articol: 370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tinerii proveniţi din familii înstărite prezintă mai multe riscuri de a face cancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Kkt trimis de
(13 iun 2008, 19:57:36
cel mai prost articol posibil
2.   ? trimis de
(13 iun 2008, 22:30:18
si trebuie sa saraceasca?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei