Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2008 - Anul XIII, nr. 129 (3810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un vaccin experimental poate dubla rata de supravieţuire a pacienţilor cu tumori pe creier

Un vaccin experimental produs de o firmă americană poate dubla rata de supravieţuire a pacienţilor care suferă de glioblastom multiform, cea mai frecventă tumoare letală pe creier, potrivit unui studiu prezentat, luni, la o conferinţă medicală care a avut loc la Chicago, informează AFP.

Printre cei atinşi de această boală se numără şi senatorul american democrat Ted Kennedy, care a fost operat luni, la un spital din Durham, în Carolina de Nord.

Un vaccin experimental, produs de firma americană Avant Immunotherapeutics Inc şi pentru care laboratorul Pfizer a achiziţionat drepturile de comercializare, poate stimula sistemul imunitar pentru a ataca tumoarea.

La studiul clinic au participat 23 de pacienţi atinşi de glioblastom de dimensiuni mari. Aceştia au trăit, în medie, 33 de luni după diagnostic, a precizat profesorul John Sampson, de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, care a prezentat studiul la a 44-a conferinţă anuală a Societăţii Americane de Oncologie Clinică ASCO) de la Chicago.

Pacienţii atinşi de tumoare care primesc tratamentul standard (radioterapie) trăiesc, în medie, 14 luni.

Studiul a mai scos la iveală faptul că vaccinul a întârziat recidiva tumorii după operaţia chirurgicală. La pacienţii vaccinaţi, tumoarea a reapărut la, în medie, 16,6 luni după operaţia chirurgicală, faţă de şase luni.

 

Boală agresivă.

Glioblastomul este un cancer foarte agresiv, cu un pronostic sumbru, a indicat, luni, în timpul unei conferinţe de presă, medicul Mark Gilbert dela Centrul de oncologie M.D. Anderson din Texas, specialist în bolile creierului.

Tumoarea ucide anual 50% dintre bolnavi în timpul primului an de la diagnostic şi foarte puţini pacienţi ajung să trăiască mai mult de trei ani. Fără tratament, tumoarea reapare la două-trei luni de la eliminarea pe cale chirurgicală.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Gilbert a indicat că senatorul Kennedy ar putea beneficia de vaccin cu condiţia ca tumoarea sa să fost în întregime eliminată.

Edward Kennedy, în vârstă de 76 de ani, ultimul frate în viaţă al preşedintelui asasinat J.F. Kennedy, a trecut, luni, cu succes peste o operaţie de eliminare a unei tumori pe creier, a anunţat medicul său, Allan Freidman, care a adăugat că senatorul va continua cu radioterapie şi chimioterapie.

Vaccinul, care este administrat împreună cu chimioterapie pentru a îmbunătăţi sistemul imunitar, are ca ţintă un receptor de pe celulele tumorale a cărui mutaţie este responsabilă de dezvoltarea cancerului.

Un studiu clinic la scară mai mare va debuta în toamnă, a spus Gilbert.

În 2008, aproximativ 22.000 de cazuri de tumori maligne ale creierului şi măduvei coloanei vertebrale vor fi diagnosticate în Statele Unite şi circa 13.000 de persoane vor muri, potrivit statisticilor Societăţii Americane de Oncologie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un vaccin experimental poate dubla rata de supravieţuire a pacienţilor cu tumori pe creier.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un vaccin experimental poate dubla rata de supravieţuire a pacienţilor cu tumori pe creier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei