Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 apr 2008 - Anul XIII, nr. 94 (3775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Thai Chi Chuan - elixirul vieţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este nevoie de exerciţii de relaxare şi meditaţie pentru a scădea nivelul de stres, pentru a fortifica sistemul imunitar şi pentru a combate depresia. Aveţi nevoie însă de disciplină, perseverenţă şi răbdare.

Pe acest principiu simplu se bazează Thai Chi Chuan, o tehnică antică de arte marţiale din China, născută ca sistem de autoapărare şi transformată, de-a lungul secolelor, într-o disciplină rafinată, utilă pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi sporirea longevităţii.

Paul Lam, medic chinez stabilit în Australia şi maestru de Thai Chi Chuan, a pus la punct o practică originală a acestei „gimnastici”, Thai Chi Medico. Aceasta este utilă în prevenirea artritei, osteoporozei, durerilor de spate şi hipertensiunii arteriale.

Din punct de vedere occidental, Thai Chi este o „gimnastică uşoară”, care ajută la îmbunătăţirea funcţionalităţii structurii osteomusculare şi cardiorespiratorii. În Orient şi în din ce în ce mai multe ţări occidentale se înregistrează un interes tot mai mare pentru Thai Chi, în scopul tratării diferitelor afecţiuni, mai ales patologii „funcţionale”, „psihomatice”, sau ca suport pentru alte terapii.

Calmul minţii care se obţine prin concentrare, lenta şi continua executare a mişcărilor circulare ale exerciţiului principal au puterea de a „goli” mintea de informaţiile care împiedică fluxul energiei, dar şi de a induce o stare de relaxare interioară şi exterioară benefică pentru psihic.

Pentru medicina chineză, bolile apar şi se dezvoltă din cauza blocajelor circulaţiei energiei în organism. Împreună cu o dietă sănătoasă, cu masaje şi acupunctură, Thai Chi Chuan cuprinde o serie de tehnici oferite de medicina chineză pentru păstrarea bunăstării fizice şi psihice.

Thai Chi Chuan este o disciplină bazată pe armonie, pe dezvoltarea şi stăpânirea energiei interne Chi.

Pentru a promova efectele benefice ale Thai Chi, în fiecare an, începând cu 1999, în peste 60 de ţări, în ultima sâmbătă a lunii aprilie, se celebrează Ziua Mondială a Thai Chi şi Qi Gong. Printre evenimentele organizate sunt incluse reprezentaţii şi lecţii gratuite în majoritatea oraşelor participante.



Mişcările stimulează libera circulaţie a energiei vitale

Practica Thai Chi Chuan este accesibilă tuturor, la orice vârstă, şi constă, în principal, în executarea unor serii de mişcări lente şi circulare, care te duc cu gândul către un dans sau la lupta cu un adversar imaginar. În cadrul lecţiilor, participanţii învaţă să-şi „liniştească” mintea, să-şi mişte corpul într-un mod relaxant şi conştient şi să-şi controleze respiraţia. Constanţa şi disciplina în efectuarea exerciţiilor ajută corpul să devină agil, armonios şi au efecte pozitive asupra sistemului nervos şi circulator. Cel mai important lucru este însă faptul că exerciţiile stimulează libera circulaţie a energiei vitale şi astfel se restabilesc armonia şi echilibrul între corp, minte şi spirit.

Mişcările lente permit eliberarea tuturor meridianelor energetice ale practicantului şi curgerea neîntreruptă a chi-ului (energia vitală) pe toate ramificaţiile.

În plus, pe lângă eliminarea stresului, prin învăţarea unor tehnici de respiraţie se elimină şi tensiunea acumulată la nivelul muşchilor. Mişcările lente şi circulare au adus o îmbunătăţire a mobilităţii articulaţiilor. Beneficiile Thai Chi Chuan au fost recunoscute în prevenirea multor maladii, precum osteoporoza, şi a durerilor cauzate de probleme la spate şi umeri.

Elasticitatea fizică, dezvoltată prin constanţa în exerciţii, conferă practicantului o stare generală de bine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Thai Chi Chuan - elixirul vieţii.
 Vizualizări articol: 1188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Thai Chi Chuan - elixirul vieţii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei