Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eficacitate

Tatuarea ar putea deveni o metodă de administrare a vaccinurilor

Cercetătorii germani spun că tatuarea constituie modalitatea ideală de a administra un vaccin în organism, pentru că astfel se obţine un răspuns mai bun din partea sistemului imunitar, informează BBC.

Tatuajele s-ar putea dovedi o metodă utilă de a administra vaccinurile umane, inclusiv cele împotriva unor tipuri de cancer.

Unele vaccinuri împotriva cancerului s-au dovedit ineficiente în producerea răspunsului imunitar aşteptat atunci când a fost administrat sub formă de injecţie.

În timpul testelor pe cobai, tatuarea s-a dovedit a fi mai eficace în provocarea unui răspuns din partea sistemului imunitar.

Insolita metodă de vaccinare, subcutanată, a produs de 16 ori mai mulţi anticorpi decât o simplă injecţie intramusculară. Nivelul de anticorpi indică puterea răspunsului sistemului imunitar. O posibilă explicaţie este faptul că acul de tatuare provoacă o distrugere mai mare a ţesutului şi de aceea sistemul imunitar răspunde mai bine.

Tatuajele au jucat un rol important în cultura umană de mii de ani.

În urmă cu 100 de ani, tatuajele au devenit mai populare, odată cu inventarea maşinii electrice de tatuat, în SUA. Acest instrument de bază este încă utilizat în zilele noastre pentru realizarea desenelor corporale.

Cercetătorii spun, însă, că această metodă nu ar putea fi aplicată în cazul vaccinurilor specifice copiilor mici, pentru provoacă prea multă durere. Însă ar putea constitui o metodă de rutină pentru vaccinarea animalelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tatuarea ar putea deveni o metodă de administrare a vaccinurilor.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tatuarea ar putea deveni o metodă de administrare a vaccinurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte