Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copiii concepuţi de bărbaţi adolescenţi pot avea probleme de sănătate

Copiii concepuţi de bărbaţi adolescenţi prezintă mai multe riscuri de a avea probleme de sănătate la naştere faţă de bebeluşii bărbaţilor mai în vârstă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii canadieni, publicat în Human Reproduction şi preluat de BBC.

Studii anterioare au demonstrat că vârsta mamei poate fi asociată cu anumite probleme ale bebeluşului la naştere.

Noul studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Ottawa, scoate la iveală faptul că şi vârsta tatălui poate influenţa sănătatea copiilor la naştere.

La studiu au participat 2,6 milioane de mame, care la naştere aveau vârsta cuprinsă între 20 şi 29 de ani. Cercetătorii au împărţit taţii copiilor participantelor la studiu în două grupe de vârstă, sub şi peste 20 de ani.

Copiii bărbaţilor cu vârsta peste 20 de ani nu au prezentat riscuri deosebite de a avea probleme de sănătate la naştere.

În schimb, copiii concepuţi de bărbaţi la adolescenţă prezentau cu 13% mai multe riscuri de a avea o greutate mică la naştere, cu 17% mai multe riscuri de a avea o lungime mai mică şi cu 15% mai multe probabilităţi de a se naşte prematur. De asemenea, riscul ca bebeluşul să moară în primul an de viaţă era mai crescut cu 41%.

Autorii studiului spun că încă nu au reuşit să stabilească o cauză biologică clară a diferenţei între bărbaţii care devin părinţi la adolescenţă şi cei mai în vârstă.

O posibilă explicaţie este aceea că bărbaţii mai în vârstă sunt mai capabili să îngrijească partenera însărcinată decât adolescenţii, potrivit profesorului britanic Allan Pacey, de la British Fertility Society. Adolescenţii, în general, oferă un sprijin emoţional mai mic partenerei însărcinate. "Taţii adolescenţi provin mai degrabă dintr-un mediu social sărac şi au o educaţie mai proastă", spune acesta. "Oamenii din medii sociale sărace prezintă mai puţine probabilităţi de a apela la serviciile medicale prenatale", a adăugat profesorul.

Calitatea spermei nu este o cauză care să stea în picioare în aceste condiţii, potrivit lui Pacey. "Bebeluşii taţilor mai în vârstă au parte pur şi simplu de un început de viaţă mai bun", a spus acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii concepuţi de bărbaţi adolescenţi pot avea probleme de sănătate.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii concepuţi de bărbaţi adolescenţi pot avea probleme de sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte