Google
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6478 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9793 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Cartofii, cel mai sigur aliment din meniu

Cartofii constituie cel mai sigur aliment din meniu, prezentând cele mai puţine probabilităţi de a provoca migrene, eczeme, oboseală sau sindromul colonului iritabil, potrivit rezultatelor unui studiu realizat în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

La studiu au participat peste 8.000 de voluntari, care au efectuat teste de toleranţă la alimente. Doar 1% dintre participanţii la studiu au fost depistaţi ca fiind alergici la cartofi.

Pe lista celor mai sigure alimente au mai fost incluse grapefruit-ul, caisele, merele, orzul şi lămâile. Însă cartoful a câştigat detaşat.

Studiul a fost realizat de YorkTest, o firmă de depistare a alergiilor la alimente.

Purtătorul de cuvânt al firmei, Les Rowley, a spus: "Dacă te gândeşti că fiecare britanic mănâncă, în medie, 100 de kilograme de cartofi anual, este destul de surprinzător".

"Deşi unele intoleranţe apar din cauza unui consum exagerat al unui aliment, în mod regulat, cartoful face o excepţie de la regulă", a adăugat acesta.

Rowley spune că există puţine probleme de sănătate provocate de consumul de cartofi, pentru că acesta este uşor digerat de sistemul digestiv.

Specialiştii au mai descoperit că alimentele cu cele mai mari probabilităţi de a provoca reacţii adverse sunt laptele de vacă, drojdia de bere şi albuşul de ou.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartofii, cel mai sigur aliment din meniu.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartofii, cel mai sigur aliment din meniu0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CARTOFUL trimis de
( 8 feb 2008, 13:21:06
La pretul pe care il primesc taranii astazi pe KG de cartof, si la modul cum se sustine agricultura in ziua de azi, in viitor vom importa masiv si acest aliment, dar asta se vrea piata de desfacere!!!!
2.   Miami trimis de
( 8 feb 2008, 21:48:16
Ce bine arata imaginea!:)'

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte