Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necazurile minore contribuie la menţinerea sănătăţii

Persoanele moderat fericite sunt mai bogate şi, poate, mai sănătoase, decât cele extrem de fericite, potrivit unui studiu realizat de o echipă de psihologi americani, care au analizat noţiunea de fericire pe parcursul a două decenii, informează Reuters.

Persoanele fericite sunt, cu siguranţă, mai sănătoase şi au mai mult succes decât cele furioase şi deprimate, spun cercetătorii de la Universitatea din Illinois, din Urbana-Champaign. În schimb, persoanele moderat fericite au mai mult succes decât cele care sunt extrem de fericite.

"Studiul nostru sugerează că nivelurile extrem de mari de fericire nu constituie un scop dezirabil şi că bunăstarea psihologică nu depinde numai de fericirea extremă", spun cercetătorii.

Specialiştii au analizat şase studii asupra fericirii şi succesului pentru a descoperi nivelul optim de bunăstare psihologică.

Unul dintre studii, World Values Survey, care s-a bazat pe datele colectate de la aproximativ 120.000 de persoane din 96 de ţări, a scos la iveală faptul că oamenii care erau moderat fericiţi, raportând un nivel al satisfacţiei cuprins între 8 şi 10, au câştigat mai mulţi bani decât cei care şi-au evaluat nivelul de satisfacţie la 10. Cei care au raportat un nivel al satisfacţiei de 9 şi 10 prezentau mai multe probabilităţi de a avea relaţii intime stabile.

 

Studii numeroase.

Un alt studiu a scos la iveală faptul că cei mai fericiţi studenţi sunt şi cei mai sociabili, dar că media notelor lor la examene este mai mică decât cea a colegilor lor mai puţin fericiţi.

Alte patru studii, care au analizat nivelul de bunăstare pe parcursul a mai multor ani, au scos la iveală faptul că persoanele cele mai fericite au raportat ulterior un nivel mai prost al educaţiei şi un venit mai mic decât persoanele moderat fericite.

În plus, notează cercetătorii, alte studii au indicat că persoanele extrem de fericite trăiesc mai puţin decât cele moderat fericite. O posibilă explicaţie este că o stare de fericire exagerată poate afecta sistemul cardiovascular, mai ales că multe din aceste persoane sunt şi în căutare de senzaţii extreme. Persoanele extrem de fericite, spun cercetătorii, ar putea să se simtă foarte satisfăcute cu ceea ce au şi să nu încerce atât de mult să-şi schimbe slujba sau să facă nişte cursuri de specializare.

Concluzia cercetătorilor americani este că un nivel moderat de emoţii negative este necesar menţinerii unei stări bune a sănătăţii.

Studiul a fost publicat în Perspectives on Psychological Science.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Necazurile minore contribuie la menţinerea sănătăţii.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Necazurile minore contribuie la menţinerea sănătăţii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte