Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Părinţii nu cunosc consecinţele excesului de sare în alimentaţie

Majoritatea părinţilor nu cunosc nivelurile de sare din alimente şi nici consecinţele excesului de sare, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie de autorităţile în domeniu, informează BBC.

Foarte puţine persoane dintre cei 2.000 de participanţi la sondajul realizat de Consensus Action on Salt and Health ştiau că dulciurile cele mai populare pot conţine mai multă sare decât chips-urile de cartofi asociate de obicei cu excesul de sare.

Mai puţin de 20% dintre respondenţi ştiau că un consum excesiv de sare poate favoriza apariţia osteoporozei şi a cancerului stomacal şi agrava astmul. De asemenea, excesul de sare contribuie la creşterea tensiunii arteriale.

Specialiştii din domeniul sănătăţii au cerut autorităţilor să pună la punct un sistem mai bun de etichetare a alimentelor, pentru a ajuta părinţii să controleze cantitatea de sare din alimentaţia copiilor.

Cantităţile de sare zilnice recomandate sunt: adulţi şi copii cu vârsta între 11 şi 14 ani - 6 grame, copii cu vârsta între 7 şi 10 ani - 5 grame, copii cu vârsta între 4 şi 6 ani - 3 grame, copii cu vârsta între 1 şi 3 ani - 2 grame, copii cu vârsta între 7 şi 12 luni - 1 gram, copii cu vârsta până în 6 luni - mai puţin de 1 gram.

Specialiştii au indicat că o gamă largă de alimente consumate de copii, precum unele tipuri de pizza, burgerii din carne de vită şi cârnaţii, conţin peste 1 gram de sare pe porţie.

 

Şi dulciurile au sare.

De asemenea, multe dulciuri conţin foarte multă sare. De exemplu, unele mărci de brioşe cu afine conţin mai multă sare decât două pungi obişnuite de chips-uri de cartofi, în timp ce unele cereale pentru micul dejun conţin cam aceeaşi cantitate de sare ca şi o pungă de cartofi prăjiţi.

Sondajul a mai scos la iveală faptul că mai puţin de 50% dintre respondenţi ştiau că 1 gram de sodiu este echivalent cu 2,5 grame de sare. Comparaţia este foarte importantă, pentru că unele companii trec pe etichetă conţinutul de sodiu şi nu cel de sare.

Profesorul Martin Wiseman, consilier medical şi ştiinţific la World Cancer Research Fund (WCRF), este de părere că oamenii nu ar trebui să pună solniţa pe masă.

WCRF este de părere că până la 15% din cantitatea de sare zilnică este consumată în timpul cinei sau în timpul preparării hranei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii nu cunosc consecinţele excesului de sare în alimentaţie.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Părinţii nu cunosc consecinţele excesului de sare în alimentaţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte