Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei metode pentru eliminarea stresului

Masarea urechilor şi a gâtului şi adoptarea unor poziţii yoga ajută la detensionarea organismului.

Facturile lunare care se adună cu o precizie enervantă, o schimbare survenită la locul de muncă, un eveniment în familie sau înregistrarea unui eşec sunt doar câteva dintre motivele pentru care la sfârşitul zilei ajungem să fim obosiţi şi încordaţi. Toată această tensiune acumulată provoacă daune greu de "reparat" în buna funcţionare a organismului.

Putem combate efectele stresului fără să facem schimbări majore asupra stilului nostru de viaţă, ne asigură specialiştii citaţi de iVillage. Ei afirmă că există metode rapide care să ne ajute să ne păstrăm calmul de-a lungul unei zile extrem de obositoare.

1. Masaţi-vă urechile - Specialiştii în medicină indiană susţin că la nivelul urechii există puncte, precum cele de acupunctură, care corespund anumitor părţi ale corpului. Ei afirmă că este suficient să ne masăm cu mâinile circumferinţa urechilor pentru a ne elibera de stres.

2. Masaţi-vă gâtul - Medicul Susan Lark, specialist în sănătatea femeii, ne sfătuieşte să eliminăm tensiunea apăsând cu degetele la baza scalpului. Exerciţiul constă în plasarea degetului arătător de la mâna stângă la baza craniului şi trasarea în jos a unei linii de câţiva centimetri, pentru ca apoi degetul să fie mişcat către stânga. Aceeaşi mişcare trebuie efectuată şi cu degetul de la mâna dreaptă. După identificarea celor două puncte în care se acumulează tensiunea nervoasă, se apasă câteva secunde în această zonă.

3. Apelaţi la poziţiile yoga - În momentul în care suntem obosiţi sau nervoşi, avem tendinţa de a ne încorda întreg corpul şi de a ne curba spatele. Instructorii de yoga sugerează o poziţie care este capabilă să ne detensioneze: mâinile trebuie unite la spate, umerii traşi spre spate şi capul drept cu bărbia ridicată în timp ce ne controlăm respiraţia trăgând adânc aer în piept.

O altă mişcare indicată: stând pe scaun, cu piciorul stâng sprijinit pe podea. Aşezaţi-vă glezna dreaptă pe genunchiul stâng şi aplecaţi-vă înainte într-o mişcare de întindere. Repetaţi mişcarea şi cu piciorul drept pe podea.

 

Consumaţi fructe de pădure

Murele, afinele şi alte fructe de pădure reprezintă sursa naturală cea mai bogată în antioxidanţi şi vitamina C, lucru care le transformă în alimentele ideale împotriva stresului. Stresul face ca organismul să elimine molecule de oxigen instabile care pot afecta celulele normale. În această situaţie, antioxidanţii ajută la neutralizarea acestor molecule dăunătoare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei metode pentru eliminarea stresului.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Trei metode pentru eliminarea stresului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte