Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tinerii, mai bolnavi decât părinţii lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Starea de sănătate a tinerilor s-a înrăutăţit în ultimul timp atât de mult încât, potrivit rezultatelor unui nou studiu, mulţi părinţi sunt mai sănătoşi decât copiii lor.

Excesul de alcool, alimentaţia nepotrivită şi lipsa unui program de exerciţii fizice sunt aspecte ce influenţează negativ starea de sănătate a tinerilor, provocându-le dureri de cap, răceală sau stres.

Potrivit noului studiu, un sfert dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani sunt de trei ori mai predispuşi riscului de a se îmbolnăvi de gripă sau de a avea dureri de cap şi riscă de două ori mai mult să fie afectaţi de stres, comparativ cu persoanele cu vârste ce depăşesc 55 de ani.

Se pare că persoanele mai în vârstă au tendinţa de a mânca mai sănătos şi de a face mai multă mişcare decât tinerii. În ceea ce priveşte consumul de alcool, 20 la sută dintre persoanele mai în vârstă nu consumă băuturi alcoolice, în timp ce în rândul tinerilor de până la 34 de ani doar zece la sută nu sunt consumatori de alcool.

Medicii estimează că în ultimul timp numărul tinerilor afectaţi de răceală, gripă sau dureri de cap a crescut simţitor, aceste cazuri de îmbolnăvire fiind cauzate de numărul mare de ore lucrate, de nivelul ridicat de stres şi de lipsa mişcării. Specialiştii le recomandă tinerilor să consume cel puţin cinci fructe şi legume pe zi şi să îşi facă timp să meargă la sală pentru a fi sănătoşi.

Doctorii precizează că mâncarea de la fast-food şi produsele semipreparate preferate de tineri nu conţin elementele nutritive ce se regăsesc în mâncărurile gătite, pe care le consumă mai mult persoanele mai în vârstă. Din acest motiv, tinerii sunt mai predispuşi să se îmbolnăvească, mai obosiţi şi mai puţin capabili să depăşească situaţiile stresante.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii, mai bolnavi decât părinţii lor.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Tinerii, mai bolnavi decât părinţii lor4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte