Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cofeina contribuie la creşterea riscului de avort spontan

Femeile care beau cantităţi mari de cafea în timpul sarcinii prezintă mai multe riscuri de a suferi un avort spontan, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în American Journal of Obstetrics and Gynecology şi preluat de AFP.

Femeile însărcinate ar trebui să renunţe la consumul de băuturi cu cofeină, spun autorii acestui studiu, cercetătorii de la centrul Kaiser Permanente, un important grup de îngrijire şi cercetări medicale.

Acesta este primul studiu care a luat în calcul simptomele specifice sarcinii, precum vomă şi greaţă, pentru a pune mai bine în evidenţă asocierea dintre consumul de cofeină şi avortul spontan, spun autorii.

Greţurile matinale şi voma provocate de sarcină le determină pe multe femei să evite băuturile ce conţin cofeină.

Studiul, la care au participat 1.063 de femei însărcinate şi care s-a desfăşurat în perioada 1996 - 1998, "confirmă asocierea dintre cofeină şi avort spontan, după ce s-au luat în calcul doar femeile care au continuat să consume băuturi cu cofeină pe perioada sarcinii", spun cercetătorii.

Femeile care au consumat zilnic cel puţin două ceşti de cafea sau cinci cutii de băuturi cu cofeină (echivalentul a 200 de miligrame de cofeină) au prezentat de două ori mai multe riscuri de avort faţă de cele care nu au consumat cofeină pe timpul sarcinii.

Femeile care au consumat zilnic mai puţin de 200 de miligrame de cofeină au prezentat cu 40% mai multe riscuri de a suferi un avort.

Cofeina se găseşte în cafea, dar şi în ceai, băuturi energizante sau ciocolată caldă.

Cofeina poate afecta sănătatea fătului, pentru că acesta nu o poate metaboliza. Cofeina poate afecta dezvoltarea celulară şi scădea fluxul sangvin de la mamă la făt. Unii cercetători sunt de părere că această substanţă poate afecta greutatea la naştere a copilului şi favoriza naşterea prematură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cofeina contribuie la creşterea riscului de avort spontan.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cofeina contribuie la creşterea riscului de avort spontan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte